32.3 C
Craiova
sâmbătă, 25 iunie, 2022
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Bancomatele și casieriile, verificate de poliție

Gorj: Bancomatele și casieriile, verificate de poliție

Obiectivele care operează cu valori (bancomatele și casieriile) s-au aflat în atenția polițiștilor gorjeni.

Aceste acţiuni au vizat obiectivele care operează cu valori şi prezintă vulnerabilităţi generatoare de riscuri la securitatea fizică, respectiv unităţile bancare, casierii ale furnizorilor de utilităţi, casieriile colectoare, precum şi automatele destinate tranzacţiilor cu numerar.

În ultima perioadă au fost verificate măsurile de securitate la 64 de unităţi bancare, constatându-se că pentru 63 sunt respectate cerinţele minimale de securitate. Cu privire la deficienţele constatate din domeniul sistemelor de securitate, cât şi la implementarea cerinţelor minimale prevăzute de HG 301/2012, actualizată, pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr.333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.000 de lei.
Totodată au fost stabilite şi dispuse măsuri de remediere cu termen, urmând a fi reverificate îndeplinirea acestora.

99 de casierii

Au fost efectuate verificări la un număr de 99 de casierii ale furnizorilor de utilităţi şi servicii, constatându-se că, 76 dintre acestea au implementat cerinţele minimale de securitate.
Au fost constatate şi deficienţe, motiv pentru care au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.000 de lei.
Din totalul celor 83 de automate destinate tranzacţiilor cu numerar, au fost verificate 70 unităţi, iar în urma controalelor efectuate s-a constatat faptul că, la 3 dintre unităţile verificate nu sunt respectate prevederile legale în domeniu, ocazie cu care au fost aplicate  3 sancţiuni contravenţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Lacul Techirghiol s-a colorat în roz

Lacul Techirghiol s-a colorat în roz. În apă, plutesc...

ȘTIRI GdS