10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConducerea Spitalului Județean Târgu Jiu, vizată de un nou dosar penal

Conducerea Spitalului Județean Târgu Jiu, vizată de un nou dosar penal

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a deschis o nouă anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Procurorii s-au autosesizat după apariţia în presă a unor articole despre răspândirea necontrolată a noului coronavirus la SJU Târgu-Jiu, unde mai mulţi angajaţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

„Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, urmare a mai multor articole din presă, potrivit cărora, în cadrul colectivului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu are loc o răspândire necontrolată a virusului SARS-Cov-2, precum şi la pacienţii internaţi în această unitate spitalicească. De asemenea, s-a reţinut că, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, nu există circuite epidemiologice şi nu au fost luate măsuri pentru testarea personalului medical şi a personalului TESA, care în prezent se afla în izolare la domiciliu”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. A fost dispusă începerea urmăririi penale in rem.

Un număr de 5 angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu se află în prezent diagnosticați cu COVID 19, inclusive managerul Dumitru Vienescu. Acesta mai este anchetat într-un dosar, care vizează neutilizarea unui echipament de testare pentru depistarea coronavirusului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS