12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMăsuri la nivel de județ pentru a preveni o epidemie de gripă

Măsuri la nivel de județ pentru a preveni o epidemie de gripă

Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, a lansat un apel către autoritățile sanitare și către cele din educație în care arată că se impun măsuri urgente pentru a preveni o epidemie de gripă. Apelul a fost transmis către Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Conform prefectului, sunt obligatorii măsuri igienico-sanitare în școli și în spitale.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a declarat că, în caz de nevoie, va trebui realizat un triaj al elevilor. Copiii trebuie trimiși acasă. De asemenea, trebuie să existe stocuri complete de materiale sanitare pentru combaterea gripei. „Trebuie să existe, în primul rând, o comunicare foarte bună la nivel instituţional între unitățile sanitare și Direcția de Sănătate Publică, pe de o parte, și DSP și Inspectoratul Școlar Județean, pe de altă parte. Să se insiste și pe rolul profesorului și al cadrelor medicale din cabinetele școlare. Pot face anumite observații și lua măsuri, dacă sunt copii bolnavi. Vrem să prevenim apariția unei epidemii de gripă la nivelul județului Gorj“, a declarat Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj.

Mai sunt 804 doze de vaccin antigripal

Până în prezent, în județul Gorj au fost administrate populației peste 23.000 de doze de vaccin antigripal. Nu a fost semnalat până în momentul de față vreun caz de gripă. Cu toate acestea, potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, numărul virozelor respiratorii este în creștere, raportat la săptămâna anterioară. Astfel, sunt câteva sute de persoane bolnave în plus față de săptămâna trecută.

Conform Elenei Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj, în prezent sunt înregistrate 1.261 de cazuri de viroze, din care 114 persoane au necesitat internare. Mai sunt 487 de persoane cu pneumonie, din care 122 au fos internate. Există, de asemenea, în stocuri, la nivelul medicilor de familie din județ, 804 doze de vaccin antigripal. În ultima săptămână au fost vaccinate 41 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS