10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn fast-food din Târgu Jiu oferă mâncare gratis oamenilor fără adăpost!

Un fast-food din Târgu Jiu oferă mâncare gratis oamenilor fără adăpost!

Un fast-food din Târgu Jiu le oferă mâncare gratis oamenilor străzii. Patronii unității de alimentație publică din zona pieței de flori din centrul orașului Târgu Jiu au decis să le ofere o mână de ajutor celor fără adăpost sau celor care nu au destui bani pentru a mânca măcar o dată pe zi.

Patronul fast-food-ului, Alexandru Crăsnaru, a declarat că din prima zi de când a făcut anunțul peste 15 oameni ai străzii i-au călcat deja pragul. Acesta este de părere că toți comercianții ar trebui să recurgă la acest gest, ținând cont că sunt foarte mulți oameni nevoiași care trăiesc pe străzi și nu au ce mânca.

„Împreună cu asociatul meu ne-am gândit să dăm și noi o mână de ajutor comunității, să dăm de mâncare oamenilor străzii care nu au ce mânca, mai ales că acum este foarte frig și nu au unde să locuiască. Este o mână de ajutor. Așa am făcut tot timpul de când avem acest fast-food. Mai avem unul în altă zonă din oraș, în Piața Mică. Am încercat să le dăm o masă oamenilor străzii. În prima zi au venit 17 oameni. Le oferim și o sticlă de apă sau de suc. De obicei le dăm câte un hamburger sau o șaorma, dar pot să își comande ce vor să mănânce. Nu este niciun fel de problemă“, a declarat Alexandru Crăsnaru.

Au aflat și au venit la fast food

Oamenii străzii au aflat de inițiativa unității de alimentație publică și vin să primească o porție de mâncare. Inițial, clienții localului erau invitați să aducă o persoană fără adăpost pentru a primi mâncare, însă oamenii străzii au început să vină și singuri. Inițiativa va fi menținută tot timpul anului și nu doar în perioada iernii.

„Am venit singuri. Noi am anunțat pe facebook acum două-trei zile și deja ei au aflat și au venit. Pentru noi sunt 10–15 porții de mâncare pe zi. Nu este o pierdere așa de mare. Pentru ei este un câștig pentru că este greu de supraviețuit pe străzi fără mâncare. O să menținem această inițiativă. O să fie permanent, nu doar pe timp de iarnă“, a mai declarat întreprinzătorul.

Fast-food-ul care oferă o porție de mâncare pe zi persoanelor fără adăpost se află în spatele pieței de flori din Târgu Jiu. În municipiul există și cantina de ajutor social, unde persoanele cu venituri mici aflate în evidențele primăriei primesc o porție de mâncare pe zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS