17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDrumarii au mobilizat utilajele de deszăpezire pe Transalpina și la Rânca

Drumarii au mobilizat utilajele de deszăpezire pe Transalpina și la Rânca

Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu a mobilizat utilaje de deszăpezire în zona Transalpina pe tronsonul Novaci – Rânca. Se așteaptă ninsori în zona montană. În ciuda acestui lucru, cabanierii din Rânca sunt nemulțumiți de faptul că trebuie să aștepte nu mai puțin de șapte luni până la redeschiderea Transalpinei.

Cel mai înalt drum din țară este închis de marți, 29 octombrie, de la ora 17.00, pe tronsonul Rânca – Obârșia Lotrului. Măsura a fost luată de conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Sunt așteptate ninsori consistente la Rânca și în zona montană începând din această săptămână. Ulterior, vremea se va îmbunătăți. Temperaturile vor rămâne însă scăzute în zona montană. Drumarii nu vor să riște și au decis să închidă DN 67C Rânca – Obârșia Lotrului până la începutul lunii iunie 2020. Proprietarii de pensiuni susțin însă că drumul poate fi închis și deschis în funcție de evoluția vremii, mai ales dacă ninsorile nu vor fi consistente.

Avertizare de la ANM

Agenția Națională de Meteorologie a transmis marți o informare generală de vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitații mixte mai ales în zonele deluroase, inclusiv pentru județul Gorj. Intervalul de manifestare este 29 octombrie, ora 14.00 – 1 noiembrie, ora 10.00.

„Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitaţii mixte mai ales în zonele deluroase. Interval de valabilitate: 29 octombrie, ora 14.00 – 1 noiembrie, ora 10.00. În intervalul menţionat, vremea va deveni deosebit de rece, la început în vestul, centrul, nordul şi nord-estul teritoriului, apoi în toatã ţara. Se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor.

La munte, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, acestea vor fi predominant sub formã de ninsoare şi se va depune strat de zãpadã, iar vântul va avea intensificãri temporare, spulberând zãpada. Intensificãri ale vântului se vor mai semnala şi în regiunile estice, sudice şi sud-vestice, amplificând senzaţia de rece. În sudul şi centrul ţãrii, îndeosebi în zonele deluroase, trecãtor, vor fi precipitaţii mixte. În dimineaţa zilei de vineri, 1 noiembrie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu precãdere în jumãtatea de nord a ţãrii, precum şi în zonele deluroase din restul teritoriului”, conform unei informări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS