13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj70 de utilaje disponibile pentru lucrările de deszăpezire din Gorj

70 de utilaje disponibile pentru lucrările de deszăpezire din Gorj

Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu va avea la dispoziție, în acest sezon de iarnă, 70 de utilaje de deszăpezire.

Potrivit lui Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, cea mai mare parte a utilajelor care se vor afla la dispoziția drumarilor sunt închiriate. Este vorba de un acord cadru pe patru ani cu firma Delta ACM. Este ultimul an de contract în Gorj pentru societatea respectivă și de anul viitor va trebui organizată o altă licitație pentru serviciile de întreținere și deszăpezire a drumurilor naționale. Ion Tudor a precizat că firma Delta ACM va pune la dispoziție 57 de utilaje, prin închiriere. De asemenea, alte 13 utilaje se află în dotarea Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu. Cele mai multe echipe și utilaje se vor afla în zona Rânca și în Defileul Jiului.

Transalpina s-ar putea închide pe 30 octombrie, dacă ninge

După cum a declarat Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, se are în vedere închiderea temporară sau până în primăvară a Transalpinei, dacă pe 30 octombrie va ninge la munte. Sunt așteptate ninsori consistente la Rânca în zilele de 30 și 31 octombrie. Ion Tudor a mai spus că în stațiune vor fi disponibile pentru sezonul turistic de iarnă trei mari parcări. Două există deja și a treia, de peste 500 de locuri, va fi amenajată la ieșirea din stațiune, în zona cunoscută Coada Râncii.

„Ne pregătim de acum cu locuri de parcare. Noi vom face deszăpezirea pe drumul național și vom intra în stațiune doar prin ordin al prefectului. Vom avea din acest sezon o a treia parcare foarte mare de peste 500 de locuri. Este un platou foarte bun din stâncă și va oferi condiții pentru amenajarea unei mari parcări. În premieră menționez că de anul acesta va funcționa din nou telescaunul din Rânca, după câțiva ani de pauză. Dacă va ninge cu putere nu vom ezita să închidem Transalpina pe tronsonul Rânca – Obârșia Lotrului. Pe primul loc este siguranța participanților la traficul rutier“, a declarat Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS