16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjȘoferi sancționați la trecerile de cale ferată

Șoferi sancționați la trecerile de cale ferată

Polițiști rutieri din cadrul IPJ Gorj precum și cei din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Gorj, au desfășurat ieri acțiunea „Atenție la tren”, pentru reducerea riscului rutier în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Cu ocazia controalelor efectuate au fost verificate 130 de vehicule, polițiștii aplicând 33 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, republicată , privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de 23.925 lei. Totodată, polițiștii au reținut 4 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare. Astfel, polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Gorj, au depistat în trafic, un bărbat, de 39 ani, din comuna Mușetești, în timp ce conducea un autoturism pe DC 2A Tetila, iar în apropierea pasajului de cale ferată, a depășit pe linie continuă, un utilaj aflat în mers. S-a luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto și reținerea permisului de conducere pe o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Gorj au depistat în trafic, un bărbat de 35 ani, din comuna Bălesti, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 663 în zona pasajului de cale ferată Cârbeşti, având inspecţia tehnică periodică expirată de la data de 09.10.2019. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto,  iar ca măsură complementară s-a procedat la ridicarea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare al autoturismului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS