18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAproape 100 de deținuți sunt înscriși la școală

Aproape 100 de deținuți sunt înscriși la școală

Aproape o sută de deținuți sunt înscriși la școală și își continuă studiile. Potrivit reprezentanților Penitenciarului din Târgu Jiu, peste 40 de condamnați sunt înscriși în ciclul primar și gimnazial și circa 60 de deținuți urmează cursurile liceale.

Activitatea de școlarizare se desfășoară în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, dar și cu Liceul Tehnologic Bârsești, care pune la dispoziție cadrele didactice pe diferite discipline, în funcție de ciclul la care sunt înscriși deținuții care vor să învețe carte și să rămână cu o diplomă de absolvire după ce ies din penitenciar. Mulți vor avea astfel o șansă în plus de integrare socială și pe piața muncii. Faptul că merg la cursuri contribuie și la evaluările mai bune pe care le primesc în perioada de detenție și îi ajută pe deținuți să ajungă mai repede în fața comisiei de liberare condiționată.

Au renunțat la școală din diferite motive

Deținuții care au decis să revină pe băncile școlii au renunțat la școală din diferite motive. Cele mai multe au legătură cu activitatea infracțională care i-a ținut în stradă și ulterior după gratii. „La cursurile școlare avem 44 de deținuți la ciclul primar și gimnazial. Cursurile liceale sunt urmate de 58 de deținuți. Cursurile le derulăm în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Centrul de Educație Incluzivă și cu Liceul Tehnologic Bârsești“, a declarat Lavinia Lupu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Târgu Jiu.
De asemenea, structura anului școlar, documentele școlare, dar și metodologia organizării examenelor de absolvire a cursurilor de şcolarizare şi profesionalizare sunt identice cu cele din şcolile care aparțin sistemului naţional de învăţământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS