Acasă Local Gorj Gorj/ Achitări în dosarul „Masa caldă” de la fosta SNLO

Gorj/ Achitări în dosarul „Masa caldă” de la fosta SNLO

-

Judecătoria Târgu Jiu a dispus achitarea șefilor din minerit trimiși în judecată în dosarul „Masa caldă”. Au fost vizați foști director din ex-Societatea Națională a Lignitului Oltenia(SNLO), intrata ulterior în componența Complexului Energetic Oltenia(CEO).

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu i-au acuzat pe directori de decontarea ilegală a mii de porții de mâncare la cantinele fostei SNLO, respectiv la SC Cazare Cantine Rovinari. Astfel, mii de porții de masă caldă care ar fi trebuit să ajungă la mineri și care erau consumate de sportivi sau la diverse evenimente. Inculpații au fost trimiși în judecată în anul 2014 pentru abuz în serviciu sau complicitate la abuz în serviciu. Instanța de judecată i-a achitat în baza deciziei din 2016 a Curții Constituționale a României care a reglementat noțiunea de abuz în serviciu ca fiind fapta prin care este încălcată o lege, nu o normă care nu are rangul de lege.

Printre cei care au scăpat de acuzații se numără Ion Stoichițescu, șef Birou Administrativ, Documente Clasificate, Pază și Situații de Urgență, Constantin Lăzăroiu, fost director al Direcției Resurse Umane din SNLO, și fostul șef al Direcției Economice, Daniel Olaru. Decizia instanței poate fi contestată. Judecătorii au menținut sechestrul asigurător instituit pe bunurile inculpaților. Prejudiciul este estimate la 493.000 de lei. CEO s-a constituit parte civilă în dosar și va încerca să recupereze cu ajutorul instanței sumele imputate inculpaților.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ludovic Orban a venit la Balş cu ultimele documente pentru drumul expres

Primului-ministru Ludovic Orban a venit la Balş cu ultimele două documente care atestă că pot începe lucrările pe porţiunile de drum de pe Tronsonul 2 pe care nu începuseră până acum. Orban a acuzat că pe 22 mai, când PSD inaugura cu mare fast (cu borduri) începerea lucrărilor la drumul expres, în apropiere de Craiova, nu existau documentele necesare demarării liucrărilor. Lipsea autorizaţia de construire, proiectul tehnic nu era finalizat, iar exproprierile nu se finalizaseră. Centura Balşului va fi gata abia înainte de finele anului 2020. Primele două tronsoane ale drumului expres trebuie să fi gata în decembrie 2021.