13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRaportul Corpului de Control al Ministerului Săntății rămâne secret

Raportul Corpului de Control al Ministerului Săntății rămâne secret

Raportul Corpului de Control al ministrului Sănătății, întocmit în primăvara acestui an la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, rămâne secret. Documentul are peste 160 de pagini și nu a fost prezentat public de către conducerea unității medicale sau de către conducerea Consiliului Județean Gorj.

Potrivit lui Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, raportul nu este destinat publicului sau altor persoane, iar acest lucru este consemnat în documentul elaborat de Corpul de Control al ministrului Sănătății. „Am mai arătat cred acum o lună că acest raport nu este destinat publicului sau altor persoane. Este destinat pentru informarea ministrului și a noastră, a celor care coordonăm activitatea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Este un raport de control care a fost efectuat la cererea mea și care are anumite termene de îndeplinit, de a intra în procedurile legale acolo unde este cazul. Noi vom respecta legea în privința punerii în legalitate și respectarea măsurilor impuse în raport. Respectăm și faptul că raportul nu este destinat publicului“, a spus Cosmin Popescu, președintelee CJ Gorj.

Va pregăti un rezumat pentru consilieri

Corpul de Control al ministrului Sănătății, Sorina Pintea, a derulat o verificare la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, în urma scandalurilor care au măcinat unitatea medicală. Cosmin Popescu a declarat că va prezenta un rezumat al Raportului amintit, inclusiv în ceea ce privește măsurile dispuse de minister. Măsurile trasate au fost prelucrate cu factorii de răspundere din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Trebuie respectate aceste măsuri, și termenele trebuie respectate. Trebuie protejate datele care au un caracter personal. Din acest motiv, trebuie să nu fie prezentat raportul. Acesta are 160 de pagini. Voi face un sumar și îl voi prezenta colegilor din Consiliul Județean. Sunt măsuri dispuse și trebuie făcută o informare în Consiliul Județean. Îl voi analiza și vor face o prezentare a măsurilor dispuse“, a mai declarat șeful Consiliului Județean Gorj. Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost măcinat de scandaluri în ultimul an. Acestea au culminat cu ceea ce s-a petrecut la Secția Psihiatrie. O salariată a filmat trei pacienți în timp ce se mângâiau în zonele intime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS