Acasă Local Gorj Angajator sancţionat pentru că a împiedicat desfăşurarea unui control

Angajator sancţionat pentru că a împiedicat desfăşurarea unui control

-

Un angajator din comuna Fărcăşeşti, cu activitate în domeniul produselor de panificaţie, a fost sancţionat cu 10.000 de lei, pentru împiedicarea desfăşurării unui control, efectuat de către inspectorii de muncă pe timp de noapte.

Angajatorul a împiedicat desfăşurării unui control, efectuat de către inspectorii de muncă pe timp de noapte
Angajatorul a împiedicat desfăşurării unui control, efectuat de către inspectorii de muncă pe timp de noapte


Potrivit legii, împiedicarea în orice mod a inspectorilor de muncă să exercite controlul constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei. „Inspectorii de muncă nu vor trece cu vederea şi nu vor tolera astfel de atitudini din partea angajatorilor, respectând prevederile legale, de fiecare dată”, a declarat George Octavian Romanescu, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

În perioada 29 iulie – 2 august 2019, Serviciul Control Muncă Nedeclarată, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, a efectuat 14 controale. Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 23.000 de lei şi dispuse 90 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Azi vă puteţi schimba cursul destinului. Analizați-vă bine opțiunile, luați deciziile care vă fac fericiți și evitați să acționați cu impulsivitate....