Gorj: Sorin Boza, numit preşedinte al PATROMIN

Autori


Preşedintele directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorinel Boza, a fost numit luni preşedinte al Asociaţiei Patronale Miniere din România (PATROMIN), cu un mandat de cinci ani. Asociația Patronală Minieră din România – PATROMIN activează din anul 1992 și reprezintă interesele economice, tehnice și juridice ale societăților afiliate, acordându-le  sprijin în aplicarea strategiilor proprii de dezvoltare. PATROMIN este membră a European Association for Coal and Lignite – EUROCOAL, cu sediul la Bruxelles. Aceasta colaborează și cu alte asociații similare din țară și din străinătate, precum EUROMINES, etc., promovând sectorul minier pentru dezvoltarea industriei miniere energetice.

Obiectivul principal al EURACOAL este menţinerea şi consolidarea importanţei cărbunelui în asigurarea securităţii energetice şi crearea unui cadru legislativ adecvat, în contextul în care aproximativ 30% din energia electrică produsă în U.E. are ca sursă primară cărbunele, fiind o resursă importantă şi sigură de energie şi o componentă vitală a sistemului energetic european.


 


Comenteaza acum

Alte stiri

29 martie 2019

Judecătoarea Minodora Puianu, preşedinte al BEJ Gorj

Biroul Electoral Judeţean Gorj are de joi şefi. În urma tragerii la sorți a celor trei judecători din rândul magistraților Tribunalului Gorj, care vor face parte din biroul electoral județean, la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai ...

Sumarul ediției de luni, 22 aprilie 2019

Top