Inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat, în perioada 29 mai – 3 iunie, controale şi verificări tematice și fizice în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor situate pe raza teritorială a judeţului Gorj ((în localităţile: Albeni, Baia de Fier, Bărbăteşti, Bâlteni, Bumbeşti-Pițic, Bustuchin, Cătunele, Câlnic, Dăneşti, Hurezani, Jupâneşti, Licurici, Mătăsari, Motru, Novaci, Padeş, Peştişani, Rovinari, Roşia de Amaradia, Săuleşti, Scoarța, Târgu-Jiu, Ţicleni, Vladimir).
Controalele efectuate au avut ca obiective principale:
– verificarea condiţiilor de igienă în baza Planului cifric al Programului de Supraveghere și Control în domeniul Siguranţei Alimentare 2018 și a tematicilor propuse de A.N.S.V.S.A. privind prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în unităţi situate în zone turistice, în mini vacanța de 1 iunie – 123 inspecții;
– 6 controale pentru verificarea produselor “Lapte-corn” în unităţi de învățământ școlar și preșcolar din Târgu-Jiu şi Dăneşti;
– înregistrarea a 6 unităţi nou-înfiinţate cu activitate în domeniul alimentar: 5 magazine alimentare (3-Târgu-Jiu, 1-Padeş, 1- Peştişani), 1 bar (Peştişani);
– evaluarea în vederea clasificării în funcţie de risc a 2 unităţi supuse controlului: o brutărie (Târgu-Jiu) şi 1 bar (Padeş);
– avizarea mişcărilor inter-judeţene de animale;
– eliberarea unui număr de 44 extrase din Registrul Național al Exploatațiilor;
– emiterea și distribuirea către proprietarii de bovine a unui număr de 27 de paşapoarte.
În timpul controalelor efectuate în această perioadă, a fost constatată nerespectarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în unităţi din Baia de Fier, Târgu-Jiu, Mătăsari şi Săuleşti:
– 600 RON la un restaurant pentru manipularea materiilor prime, a semipreparatelor şi a ambalajelor cu încălcarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranța alimentelor (semifabricate în vestiar, materii prime porționate depozitate în frigider în contact direct cu suprafața raftului, materiale de ambalare în contact direct cu pavimentul);
– 600 RON la un fast-food, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare (carne de pui şi legume); incinta nu este prevăzută cu plafon adecvat;
– 600 RON la un fast-food, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare (ouă şi produse din carne);
– 600 RON la un magazin alimentar, pentru manipularea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare (brânză telemea).
Controale ale inspectorilor DSVSA Gorj
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei