16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjControale ale inspectorilor DSVSA Gorj

Controale ale inspectorilor DSVSA Gorj

Inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat, în perioada 29 mai – 3 iunie, controale şi verificări tematice și fizice în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor situate pe raza teritorială a judeţului Gorj ((în localităţile: Albeni, Baia de Fier, Bărbăteşti, Bâlteni, Bumbeşti-Pițic, Bustuchin, Cătunele, Câlnic, Dăneşti, Hurezani, Jupâneşti, Licurici, Mătăsari, Motru, Novaci, Padeş, Peştişani, Rovinari, Roşia de Amaradia, Săuleşti, Scoarța, Târgu-Jiu, Ţicleni, Vladimir).
Controalele efectuate au avut ca obiective principale:
– verificarea condiţiilor de igienă în baza Planului cifric al Programului de Supraveghere și Control în domeniul Siguranţei Alimentare 2018 și a tematicilor propuse de A.N.S.V.S.A. privind prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în unităţi situate în zone turistice, în mini vacanța de 1 iunie – 123 inspecții;
– 6 controale pentru verificarea produselor “Lapte-corn” în unităţi de învățământ școlar și preșcolar din Târgu-Jiu şi Dăneşti;
– înregistrarea a 6 unităţi nou-înfiinţate cu activitate în domeniul alimentar: 5 magazine alimentare (3-Târgu-Jiu, 1-Padeş, 1- Peştişani), 1 bar (Peştişani);
– evaluarea în vederea clasificării în funcţie de risc a 2 unităţi supuse controlului: o brutărie (Târgu-Jiu) şi 1 bar (Padeş);
– avizarea mişcărilor inter-judeţene de animale;
– eliberarea unui număr de 44 extrase din Registrul Național al Exploatațiilor;
– emiterea și distribuirea către proprietarii de bovine a unui număr de 27 de paşapoarte.
În timpul controalelor efectuate în această perioadă, a fost constatată nerespectarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în unităţi din Baia de Fier, Târgu-Jiu, Mătăsari şi Săuleşti:
– 600 RON la un restaurant pentru manipularea materiilor prime, a semipreparatelor şi a ambalajelor cu încălcarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranța alimentelor (semifabricate în vestiar, materii prime porționate depozitate în frigider în contact direct cu suprafața raftului, materiale de ambalare în contact direct cu pavimentul);
– 600 RON la un fast-food, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare (carne de pui şi legume); incinta nu este prevăzută cu plafon adecvat;
– 600 RON la un fast-food, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare (ouă şi produse din carne);
– 600 RON la un magazin alimentar, pentru manipularea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare (brânză telemea).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS