12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Un șofer care s-a urcat la volan cu o alcoolemie record și a provocat un accident, reținut

Craiova: Un șofer care s-a urcat la volan cu o alcoolemie record și a provocat un accident, reținut

Un șofer care s-a urcat la volan cu o alcoolemie record și a provocat un accident rutier în care au fost implicate trei mașini, la Craiova, a fost astăzi reținut. Acesta este cercetat și pentru ultraj întrucât a avut un comportament agresiv cu polițiștii. 

„În continuarea cercetărilor privind evenimentul rutier din seara zilei de 27 februarie a.c., produs pe strada Henry Coandă, din municipiul Craiova, în urma analizării mostrelor biologice prelevate bărbatului de 32 de ani, din comuna Podari, s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 3,78 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 3,62 g/l alcool pur în sânge la a doua probă“, potrivit IPJ Dolj.

Acesta este cercetat și pentru faptul că s-a manifestat agresiv la adresa organelor de poliție. Din acest motiv a fost imobilizat și încătușat. Totodată, a adresat amenințări și a lovit cu piciorul doi dintre polițiștii care îl însoțeau.

„Având în vedere natura evenimentelor, dosarul cauzei a fost preluat în anchetă proprie de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Acesta este sprijinit pe bază de delegare de polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova și Secției 1 Poliție Craiova“, mai precizează reprezentanţii IPJ Dolj.

Procurorul de caz a dispus reținerea bărbatului

În baza probatoriului administrat, în cursul zilei de 29 februarie a.c., procurorul de caz a dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

În cursul zilei de 1 martie, persoana reținută va fi prezentată judecătorului de drepturi și libertăți în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Citeşte şi: Gorj: Femeie reținută după ce și-a înjunghiat concubinul cu un cuțit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS