20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste 5.000 de bunuri contrafăcute, în valoare de peste 1,5 milione de lei, descoperite în Calafat

Peste 5.000 de bunuri contrafăcute, în valoare de peste 1,5 milione de lei, descoperite în Calafat

Peste 5.000 de bunuri contrafăcute, în valoare de peste 1,5 milione de lei, au fost descoperite în Calafat, potrivit IGPF.

Polițiștii de frontieră din Calafat au descoperit în urma două mijloace de transport, mai multe cutii de carton ce conţineau 5.902 bunuri contrafăcute.

În cutii erau articole textile, încălțăminte, marochinărie și parfumuri, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, acestea ar fi valorat aproximativ 1.509.800 de lei.

Ieri, la diferite intervale de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-au prezentat pentru a intra în ţară, doi cetățeni bulgari.

Unul se afla la volanul unui autocamion, iar celălalt conducea un ansamblu rutier. Primul șofer transporta coletărie pe ruta Bulgaria-Austria. Cel de-al doilea transporta piese pentru frigidere pe ruta Bulgaria-Polonia.

Poliţiştii au descoperit în compartimentele de marfă, printre marfa transportată, mai multe cutii de carton.

Produsele au fost confiscate.

Faţă de șoferii bulgari se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Citește și: FMI vine la București pentru o analiză a ultimelor evoluții în plan economic și financiar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS