20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCN “Frații Buzești” Craiova, gazda echipelor României la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

CN “Frații Buzești” Craiova, gazda echipelor României la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori (JBOI), a 16-a ediție, se desfăşoară în perioada 24-29 noiembrie 2023. Este cea mai veche competiție internațională de informatică pentru această categorie de vârstă.

Organizată în acest an de către Macedonia de Nord cu sprijinul României, concursul se desfășoară online. Craiova găzduiește cele două echipe ale României. Probele au loc la Colegiul Național “Frații Buzești” Craiova, potrivit ISJ Dolj.

Deschiderea oficială a competiției a avut loc sâmbătă, 25 noiembrie, în sala de festivități a colegiului. Aceasta a fost precedată de un curs la care au participat membrii lotului național și elevii craioveni de la Centrului de Pregătire pentru Performanță în Informatică (CPPI).

Au fost prezenţi Alexandrei Udriștoiu (Craiova) și Casian Pătrășcanu (București), medaliați și ei la edițiile precedente ale acestei competiții.

„Atmosfera a fost destinsă, elevilor adresându-li-se doamna inspector de informatică Mihaela Papa, de la Inspectoratul Școlar Județean Dolj, doamna director adjunct de la Colegiul Național “Frații Buzești” Craiova, Aurora Simon, și domnul profesor Marius Nicoli, Director General al Societății pentru Excelență Performanță în Informatică (SEPI), coordonatorul lotului național de informatică și coordonatorul competiției ce se desfășoară în această perioadă la Craiova“, mai informează ISJ Dolj.

Organizarea de activități în care membrii lotului național se întâlnesc în aceeași locație a devenit deja o obișnuință, prin eforturile și implicarea membrilor Societății pentru Excelență Performanță în Informatică (SEPI).

Ne bucurăm pentru prezența în echipa noastră națională a lui David Curcă, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național “Carol I” Craiova și la Centrul de Pregătire pentru Performanță în Informatică (CPPI).

Componența echipelor noastre:

Iorgulescu Andrei PaulColegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București
Neacșu MateiLiceul Teoretic Internațional de Informatică, București
Mureșan Luca ValentinColegiul Național „Mihai Eminescu”, Satu Mare
Petrean RolandColegiul Național „Silvania”, Zalău
Curcă David-IoanColegiul Național „Carol I”, Craiova
Tutunaru Vlad MihaiLiceul Teoretic Internațional de Informatică, București
Drăgușanu RareșLiceul Teoretic Internațional de Informatică, București
Țurcanu David ConstantinLiceul Teoretic Internațional de Informatică, București

Leaderii echipei României sunt:

Prof. Marius Nicoli, Colegiul Național “Frații Buzești”, Syncro Soft, Craiova

Stud. Liviu Silion, Universitatea “Babeș Bolyai”, Cluj Napoca

Citeşte şi: Cod galben de viscol în zonele înalte din zece judeţe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS