17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘoferi vitezomani, băuți şi fără permis, pe străzile din Dolj

Șoferi vitezomani, băuți şi fără permis, pe străzile din Dolj

Un nou weekend, noi sancțiuni acordate de polițiști pe străzile din judeţul Dolj. Polițiștii doljeni au acționat duminică, 27 august, pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest, pentru depistarea celor care încalcă legea.

Au fost aplicate 157 de sancţiuni contravenţionale

Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 250 de persoane, fiind controlate și aproximativ 220 de autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 157 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 45.000 de lei. Totodată, au fost reținute 32 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare, potrivit IPJ Dolj.

Un tânăr din Celaru, înregistrat de radar cu 161 km/h

Un tânăr de 31 de ani, din comuna Celaru, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, cu viteza de 161 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep. A fost dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

Bărbat din Țuglui, băut la volan

Un bărbat de 58 de ani, din comuna Țuglui, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DC 95, din comuna Țuglui. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Conducea fără permis de conducere

Un bărbat de 57 de ani, din Breasta, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DJ 606, din comuna Breasta, fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Citeşte şi: Aproape 9,5 tone de cocaină, confiscate de Poliția Națională din Spania

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS