20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRiscul de viituri se menține în continuare pentru râul Jiu

Riscul de viituri se menține în continuare pentru râul Jiu

Administrația Bazinală de Apă Jiu menține starea de vigilență maximă în continuare. Peste 50 de angajați sunt pregătiți pentru intervenții cu utilaje și materiale necesare.
Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale Cotelor de apărare.

Luând în calcul toate acestea, a fost instaurant Cod Galben de inundații, începând de astăzi, ora 11.00, până mâine, orele 12.00, pe râurile din bazinele hidrografice:

  • Jiu – pe sectorul aval confluenţă cu râul Motru (judeţul Dolj),
  • Jiu – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Motru – amonte S.H. Podari (judeţele: Mehedinţi şi Dolj),
  • Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Desnăţui (judeţele: Dolj, Mehedinţi şi Caraş Severin),
  • Desnăţui (judeţele: Mehedinţi şi Dolj),
  • Jiu – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte confluenţă cu râul Gilort, Motru – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Gorj şi Mehedinţi).

Monitorizarea zonelor de risc

În prezent, nivelurile pe râul Jiu, la statiile hidrometrice, se situeaza sub cotele de apărare, cu exceptia s.h. Racari și Podari, care se situeaza peste cota de aten?ie cu 40 cm, respectiv 4 cm. (la ora 09.00).
Echipele Apele Române Jiu din toate subunitățile Dolj, Gorj, Mehedinți, Hunedoara, asigură monitorizarea permanentă a tututor cursurilor de apă.

În județul Dolj, pe pârâul Merețel, localitatea Șopot:

  • s-a încheiat intervenția pentru supraînălțarea malului stâng,
  • blocarea a două subtraversări, cu un total de 1000 de saci cu nisip, pentru evitarea inundării gospodăriilor din zonă.
    Pe pârâul Raznic – zona Melcărie: s-a continuat activitatea de supraînălțare a digului cu un total de 1400 de saci cu nisip de către formația de intervenție rapidă, formația Brabova.

Citește și: (VIDEO) O familie întreagă, acuzată de trafic de persoane

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS