10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProtest înainte de ședința CL Craiova. Motivul: fântânile arteziene

Protest înainte de ședința CL Craiova. Motivul: fântânile arteziene

Fântânile arteziene dorite de executivul din Primăria Craiova au încins spiritele în ședința de astăzi a Consiliului Local.

În premieră în Bănie, înainte de ședința a avut loc și un protest al consilierilor locali USR, la care s-au adăugat și alte câteva persoane printre care și liberalul Teodor Sas. Aceştia au afișat un banner pe care scria: „15 milioane de euro pentru statui și fântâni?! Vă bateți joc de banii craiovenilor”. Bannerul a fost apoi amplasat pe gardul stadionului de atletism.

În sală, discuțiile au fost mult mai aprinse. Edilul Olguța Vasilescu nu a fost de acord cu scoaterea de pe ordinea de zi a punctelor care vizau fântânile arteziene și a explicat că investițiile se vor face pe fonduri europene și că ele vor viza, de fapt, întreaga zonă, pe regenerare urbană.

Consilieri USR au cerut alte investiții pretabile pentru regenerarea urbană, pentru care există axe de finanțare, în timp ce consilierul local PNL, Marian Vasile, a criticat modul în care au fost făcute studiile de fazabilitate, pe care le-a considerat unele de amatori. Liberalul a cerut o consultare a cetățenilor din cartierele respective, înainte de a demara astfel de investiții.

Olguța Vasilescu a mai menționat că nu va renunța la modernizarea fântânilor arteziene din centrul Craiovei și la realizarea celor noi de pe bulevardul 1 Mai, care ar întregi o zonă unde vor exista doua noi săli de sport (în Piața Veche), un complex sportiv multifuncțional nou pe Tineretului, plus celelalte două stadioane.

Proiectele de hotărâre care vizau fântânile arteziene au fost votate în bloc și au trecut cu toată împotrivirea USR și PNL. Au fost 16 voturi „pentru”, 14 + 2, după cum s-a calculat de la prezidiu, consilierilor locali PSD și PER alăturându-li-se și doi liberali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS