12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞase notari din Oltenia oferă consultaţii gratuite, de Ziua Porţilor Deschise

Şase notari din Oltenia oferă consultaţii gratuite, de Ziua Porţilor Deschise

UNNPR și Camerele Notarilor Publici oferă cetățenilor consultații notariale gratuite. Acțiunea este programată în data de 29 octombrie și se înscrie în seria de manifestări dedicate „Zilei europene a justiției civile”.

Notariatul român continuă și în acest an tradiția „Zilei porților deschise”, organizând la sediile UNNPR și Camerelor Notarilor Publici întâlniri cu publicul dornic de informare pe teme juridice notariale.

Sâmbătă, 29 octombrie, în intervalul orar 9.00 – 13.00, notari din toată țara vor răspunde întrebărilor venite din partea cetățenilor și vor acorda consultații juridice notariale pe teme generale de larg interes.
Evenimentul se circumscrie manifestărilor organizate în Uniunea Europeană cu ocazia „Zilei europene a justiției civile”, sărbătorită în fiecare an pe data de 25 octombrie și considerată ca fiind un reper simbolic pentru spațiul judiciar european.
Actul de naștere al „Zilei europene a justiției civile” a fost semnat în anul 2003 din inițiativa comună a Comisiei Europene și Consiliului Europei, forurile europene urmărind ca. prin acțiunile întreprinse, cetățenii să se informeze și să se familiarizeze cu justiția civilă, să înțeleagă actul de justiție și să privească cu încredere sistemul judiciar.
Notariatul român a fost primul din Uniunea Europeană care și-a deschis cu generozitate porțile pentru întâlniri și consiliere pro bono acordate publicul doritor de informații juridice, paternitatea acestui tip de eveniment revenind Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România.

Notarii din Oltenia care vor da consultaţii gratuite

Publicul interesat va beneficia de consultații juridice gratuite în materie notarială privind unele aspecte referitoare la procedura succesorală notarială, procedura divorțului, redactarea înscrisurilor cu conținut juridic, autentificarea înscrisurilor, legalizarea copiilor de pe înscrisuri, efectuarea și legalizarea traducerilor, eliberarea de duplicate de pe acte, numirea custodelui sau a curatorului special, primirea în depozit a bunurilor, a înscrisurilor și a documentelor prezentate de părți.

Notarii din Oltenia care vor oferi consultaţii sunt următorii:

  • Camera Notarilor Publici Craiova – Sediul principal al Camerei din Craiova, str. Bucovăț nr. 8. județul Dolj – Delta Florentin Leonard
  • Sediul Societății Profesionale Notariale lonaşcu Titu. Aldoiti Mariana Mirela. Pârău Claudia Rădiţa şi Părău Andrei din localitatea Târgu Jiu, str. Eroilor nr. – Ionaşcu Titu
  • Sediul Societății Profesionale Notariale Ruscu Rodica și Nicolescu Oana-Luiza din localitatea Slatina, sir. Mihai Eminescu nr. 21. județul Olt – Nicolescu Oana Luiza
  • Sediul Biroului Individual Notarial Țintă Gheorghe din localitatea Corabia, str. Cuza Vodă nr. 78. județul Olt – Țintă Gheorghe
  • Sediul Biroului Individual Notarial Lăpădatu llie din localitatea Caracal, str. lancu .lianți nr. 44. județul Olt – Lăpădatu llie
  • Sediul Biroului Individual Notarial Scurtu Eugenia din localitatea Dr. Tr. Severin, sir. Traian nr. 58. sc. A. ap. 2. județul Mehedinți – Scurtu Eugenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS