7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCasele romilor de la Făcăi, demolate. Acolo locuiau 22 de adulţi şi 35 de copii

Casele romilor de la Făcăi, demolate. Acolo locuiau 22 de adulţi şi 35 de copii

Poliţia Locală alături de un operator autorizat din cadrul Primăriei Craiova au demolat, în această dimineaţă, 13 construcţii ridicate ilegal la Făcăi, în zona căii ferate. Acestea aparţineau unor persoane de etnie romă.

Acea zonă din Făcăi a intrat în domeniul public al Craiovei de o perioadă scurtă de timp. Municipalitatea craioveană a preluat terenul de la UAT Podari. Poliţia Locală Craiova spune că a primit, de-a lungul timpului, sute de sesizări de la oamenii care locuiesc în Făcăi şi care erau terorizaţi de romii care îşi duceau traiul acolo. „Există sute de sesizări legate de cetăţenii care îşi ridicaseră ilegal construcţii, în vecinătatea căii ferate. Aceştia se ocupau cu cerşetoria, strânseseră foarte multe gunoaie în jurul construcţiilor în care locuiau, ardeau ilegal diverse materiale. De asemenea, oamenii se plângeau şi de alte infracţiuni comise de aceştia, precum furturile“, a declarat Octavian Mateescu, directorul executiv al Poliţiei Locale Craiova.

22 de adulţi şi 35 de copii locuiau ilegal la Făcăi

În construcţiile demolate de Poliţia Locală trăiau 57 de adulţi şi copii. „Noi am emis 11 dispoziţii de demolare, iar doi dintre cei 11 proprietari aveau câte două construcţii. Aşadar, a fost vorba despre 13 construcţii ilegale care au fost demolate. Întreg terenul de acolo se află acum pe domeniul public al Craiovei. Municipalitatea intenţionează să facă anumite investiţii în zona respectivă. Nu au fost probeme în momentul demolărilor. Acei cetăţeni au fost informaţi în prealabil, ştiau că acest lucru urmează să se întâmple. Toate cele 11 familii aveau domiciliul în altă parte, atât în Craiova, cât şi în restul judeţului Dolj, deci au avut unde să meargă. La Făcăi se mutaseră ca să facă diverse ilegalităţi. În total, a fost vorba despre 22 de adulţi şi 35 de copii“, a mai declarat Octavian Mateescu.

Sursa video: Poliţia Locală Craiova

Citeşte şi: Naiadele controverselor din Parcul Romanescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS