22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO mamă cu doi copii au rămas pe drumuri după ce le-a ars casa

O mamă cu doi copii au rămas pe drumuri după ce le-a ars casa

O familie din Craiova, care oricum ducea un trai greu, a rămas pe drumuri, după ce casa i-a luat foc. O mamă cu doi copii, un băiat de 18 şi o fată de 26 de ani, au asistat neputincioşi la momentul în care cele două cămăruţe în care locuiau până acum au fost distruse.

Incendiul a avut loc duminică, după ce fata a făcut focul pentru a-i fi cald mamei sale, când vine de la serviciu. „Când am venit de la muncă mi-am luat pastilele şi m-am pus în pat. Fata a zis şi ea să găsesc căldură când vin acasă. La un moment dat am auzit că se aud trosnituri. A luat foc podul casei, din cauza coşului de fum. Casa noastră e lipită de a surorii mele şi i-a ars şi ei casa. Suntem distruşi, nu ştim ce să mai facem. Eu sunt o femeie singură, cu doi copii. Băiatul e la liceu, iar fata este înacadrată cu grad de handicap mintal“, a spus plângând Luciana Ivan.


Fata Lucianei, Emilia, plânge fără oprire, iar în ochii ei se vede o tristeţe imensă. Se simte vinovată pentru incendiu, chiar dacă ea doar a vrut să facă focul pentru mama, aşa cum îl face de obicei. Tânăra este încadrată în grad de handicap mediu şi are venit de doar 60 de lei pe lună. Când îşi vede mama îndurerară şi disperată, lacrimile îi curg fără încetare şi se gândeşte mereu că incendiul a pornit de la focul pe care ea l-a făcut.

Casa nu mai poate fi locuită

Casa celor trei, care este situată pe strada Brestei din Craiova, nu mai este locuibilă. Acoperişul a ars complet, iar din cauza apei cu care pompierii au stins focul, tavanele aproape au căzut. Cele două cămăruţe sunt distruse, iar familia a adunat ce le-a mai rămas pe holul casei. Resturile arse sunt în curte. Acum nici nu se mai poate intra în camere pentru că există riscul ca tavanele să cadă în orice moment. Mâinile celor trei sunt pline de funingine, după ce au adunat din cenuşă diferite obiecte şi au încercat să pună deoparte ce se mai poate folosi. În afară de haine şi alte câteva obiecte mărunte nu mai au nimic.

Locuiesc acum într-o garsonieră

Familia Ivan s-a văzut nevoită să îşi părăsească locuinţa în plină iarnă, însă un om cu suflet mare le-a găsit o garsonieră cu chirie. „Nu puteam să îi las aşa. Eu îl cunosc pe băiat, e prietenul fetei mele. Le-am găsit o garsonieră şi o să le plătesc chiria cât este nevoie. Nu aveam cum să îi las în frig. Este o nenorocire ce li s-a întâmplat şi sper să se găsească oameni buni care să îi ajute să îşi refacă şi ei căsuţa. O să mă implic şi eu cât de mult pot. Deja am sunat mai multe cunoştinţe pe care le-am rugat să ajute cu cât pot“, a spus Cătălin.

Mama Luciana aşteaptă acum un sprijin, oricât de mic, de la oamenii de bine care au posibiltatea să îi ajute. „Eu am salariu de 1.500 de lei, iar fata are 60 de lei. Băiatul este la liceu, în clasa a X-a, are doar alocaţie. O ducem greu, abia ne descurcăm, mai ales iarna. Poate ne ajută cineva pentru că este foarte greu pentru noi să reuşim să ne refacem casa. Nu avem încotro să o luăm. Ce să fac eu cu copiii mei. Acum sunt pe drumuri. Norocul nostru este că acum ne-a dat un domn o garsonieră cu chirie, pe care o plăteşte el. E imposibil să ne descurcăm“, a mai spus Luciana Ivan.

Casa a luat foc din cauza coşului de fum

Pompierii doljeni au intervenit la casa familiei Ivan cu trei autospeciale. Aceştia au reuşit să împiedice propagarea focului şi la alte locuinţe. Însă, a ars şi casa surorii Lucianei, care este lipită de locuinţa ei. „În urma incendiului au ars două acoperişuri, în suprafaţă totală de aproximativ 280 de metri pătraţi, mobilier şi materiale textile. Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind efect termic – coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile“, au precizat pompierii de la ISU Dolj.


Singura speranţă a familiei Ivan pentru a reuşi să îşi refacă locuinţa sunt acum oamenii din jur. Îi puteţi ajuta, cu orice sumă, donând în contul: RO61BRDE170SV79348911700 – Titular Ivan Alexandru Marian.

Citeşte şi: (VIDEO) Un polițist local a bătut un om al străzii pentru că nu purta mască

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS