13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) Un milion de luminiţe de Crăciun au fost aprinse în Craiova

(VIDEO) Un milion de luminiţe de Crăciun au fost aprinse în Craiova

În acestă seară, la ora 18.00, în Craiova a fost aprins iluminatul festiv de sărbători. Peste un milion de beculețe au fost aprinse în zona centrală, pe Calea București, dar și în Parcul Nicolae Romanescu.  Evenimentele de iarnă, reunite sub umbrela „Lumi Magice” și luminițele au acaparat toate privirile, indiferent de vârstă.

Atmosfera de poveste a fost deja resimţită de craiovenii care au fost prezenţi în Piața Mihai Viteazul, spectacol artistic și aprinderea iluminatului festiv marcând startul evenimentelor ce vor întreţine perioada sărbătorilor de iarnă.

Surprize pentru toate vârstele

Odată ce luminile festive au fost aprinse, în cetatea Băniei s-a dat startul oficial al serbărilor de iarnă. Momentul va fi urmat de un concert al artistului Andrei Păunescu, care va urca pe scena amplasată în Centrul Vechi – Piața Frații Buzești. Pe aceeași scenă, în weekendurile următoare, vor fi invitați artiști ai mai multor instituții de cultură din municipiu. Lor li se adaugă și Gașca Zurli, apreciată de copiii din întreaga țară, care va veni la Craiova pe 1 Decembrie, de Ziua Națională.

Centrul Vechi și Piața Mihai Viteazul au îmbrăcat haine de basm.

Au fost amplasate căsuțe pictate, de la care craiovenii au putut cumpăra decorațiuni inedite, globuri personalizate, alimente și băuturi specifice sărbătorilor de iarnă, deserturi, bijuterii realizate manual și multe altele.

Locuitorii orașului au putut degusta preparate alese și în zona cu food truck-uri din Piața William Shakespeare. Copiii s-au distrat la carusel, iar ceicare au frut să facă mișcare au mergs la patinoarul din Piața Mihai Viteazul.

Vedetele adevărate ale sărbătorilor de iarnă

Vedetele adevărate ale sărbătorilor de iarnă sunt copiii cuminți, pentru care vor exista ateliere speciale, care să-i pregătească pentru venirea lui Moș Crăciun.

Evenimentele din seria „Lumi magice” sunt menite să ne ajute să intrăm în spiritul sărbătorilor de iarnă, la capătului unui an cu multe încercări. Vor fi activități în toate zilele de vineri, sâmbătă și duminică, atât unde e scena principală din Centrul Vechi, între orele 18.00 – 20.00, cât și în Piața Mihai Viteazul sau pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu, la care toată lumea e binevenită, indiferent de vârstă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS