12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) Ne-am plimbat cu maşinile electrice ale Poliţiei Locale din Craiova

(VIDEO) Ne-am plimbat cu maşinile electrice ale Poliţiei Locale din Craiova

Poliţia Locală a Municipiului Craiova se va deplasa în parcuri şi în anumite zone pietonale cu ajutorul a cinci maşini electrice care au intrat în parcul auto al instituţiei. Astăzi, Poliţia Locală a prezentat cele cinci maşini. Acestea au autonomie de aproximativ 120 de kilometri, prind o viteză de 50-60 de kilometri şi au două locuri. Ele sunt dotate cu aer condiţionat şi sirenă.

Ne-am plimbat şi noi cu o astfel de maşină. Chiar dacă este puţin rigidă la interior, maşina se deplasează destul de repede. Dimensiunea mică îi ajută pe poliţiştii locali să o manevreze cu uşurinţă. De asemenea, în cazul în care există o situaţie urgentă, poliţiştii locali pot acţiona semnalele luminoase şi acustice cu care este dotată maşina. Autovehiculul se conduce extrem de uşor şi are cutie de viteze automată. „Şi pentru noi este o noutate, însă te obişnuieşti destul de repde cu ea. Sunt simplu de condus, mai ales că sunt automate. Nu e nevoie de prea multe manevre atunci când le conduci. Ne vor ajuta foarte mult în patrularea din parcuri. Ne vom deplasa cu mult mai multă rapiditate acolo unde este nevoie“, a spus un polţist local.

9.500 de euro fiecare maşină

Directorul executiv al Poliţiei Locale, Octavian Mateescu, spune că achiziţia este de bun augur, mai ales că se doreşte diminuarea poluării.

„Aceste maşini vor fi folosite în parcuri şi zone pietonale. Ştim cu toţii că se doreşte diminuarea poluării, iar noi am făcut un prim pas în acest sens. Preţul de achiziţie pentru fiecare astfel de maşină este de 9.500 de euro, dintre care autoritatea locală a suportat doar 4.500 de euro. Restul de 5.000 de euro au obţinuţi printr-un program european. Cele cinci maşini vor patrula prin parcuri şo zone pietonale. Avem în plan să mai achiziţionăm mai multe astfel de maşini propulsate 100% electric. Nu neapărat pentru parcuri şi zone pietonale, ci şi pentru echipele de patrulare din oraş şi pentru echipele de la circulaţie. Vom solicita din bugetul viitor să prindem finanţare pentru încă două maşini electrice“, a declarat Octavian Mateescu, directorul executiv al Poliţiei Locale Craiova.

Citeşte şi: Gardurile de separare de la Kaufland, motiv de controversă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS