31.2 C
Craiova
sâmbătă, 13 august, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Reţinut după ce a ameninţat cu un pistol o tânără, pe o stradă din Băileşti

Dolj: Reţinut după ce a ameninţat cu un pistol o tânără, pe o stradă din Băileşti

Un bărbat de 38 de ani a fost reţinut de poliţiştii doljeni, după ce a ameninţat cu un pistol o tânără de 19 ani, fapta având loc pe o stradă din Băileşti. Arma era neletală şi fusese cumpărată de bărbat din Italia, nefiind declarată la intrarea în ţară.

Potrivit IPJ Dolj, ieri seară, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Băilești au fost sesizați prin apel 112, de o tânără, de 19 ani, din Băilești, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe o stradă din localitate, a fost ameninţată cu un pistol.

„La fața locului s-au deplasat imediat poliţiştii, care au stabilit faptul că, pe o stradă din Băilești, între aplantă şi un bărbat de 38 de ani, din Băilești, a izbucnit un conflict verbal, în urma căruia, bărbatul ar fi amenințat-o cu un obiect ce păręa a fi pistol. Totodată, la faţa locului, polițiștii au efectuat controlul corporal al bărbatului, nefiind găsit asupra acestuia obiectul la care tânăra a facut referire“, potrivit unui comunicat al IPJ Dolj.

La locuința bărbatului a fost găsită o armă prevăzută cu un încărcător fără muniție

În urma activităţilor specifice desfăşurate de polițiști cu sprijinul unor jandarmi din cadrul Grupei de Jandarmi Băilești, la locuința bărbatului în cauză, a găsită o armă prevăzută cu un încărcător fără muniție. Arma a fost ridicată de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

„De asemenea, din cercetări, poliţiştii au stabilit că arma în cauză face parte din categoria armelor neletale, despre care bărbatul a declarat că ar fi achiziţionat-o din Italia şi nu ar fi declarat-o organelor vamale la intrarea în ţară“, se mai precizează în comunicat..

Bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru audieri.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore

În urma probatoriului administrat de polițiști, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J.Dolj.

În cursul acestei zile, cel în cauză urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie legală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS