21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Tânăr băut, „fugărit“ de polițiști

Craiova: Tânăr băut, „fugărit“ de polițiști

Cercetaţi de poliţiştii doljeni pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Noaptea trecută, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova, în timp ce executau serviciul de patrulare, pe strada Împăratul Traian, din Craiova, au observat un autoturism care, la vederea echipajului de poliție, a mărit viteza de deplasare.

Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliţie în funcţiune, care s-a desfăşurat pe mai multe străzi din Craiova.

Ulterior, autoturismul în cauză a fost oprit de poliţişti, fiind astfel identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 31 de ani, din Craiova.

Bărbatul a refuzat atât testarea cu aparatul alcooltest cât şi prelvarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar cercetările sunt continuate urmând ca, la finalizare, să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă.

Alt tânăr băut, depistat în trafic

Ieri seară, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate au oprit pentru control, pe DJ 561 A, pe raza comunei Motăţei, un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 24 de ani, din localitate.

Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentraţie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, unde, cel în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar cercetările sunt continuate urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS