28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMarcel Ciolacu, președintele PSD, continuă să critice proiectul PNRR și în campania pentru alegerile parțiale din Dolj

Marcel Ciolacu, președintele PSD, continuă să critice proiectul PNRR și în campania pentru alegerile parțiale din Dolj

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, se alătură în acest weekend candidaților PSD Dolj în campania electorală pentru alegerile parțiale. În județul Dolj, alegeri parțiale vor fi în comunele Sadova, Ostroveni, Catane, Terpezița și în Filiași.

„PSD a venit cu cea mai bună garnitură

Liderul PSD este sigur că au cei mai buni candidați pentru alegerile parțiale din 27 iunie și este sigur că le vor și câștiga.

„Astăzi este prima zi de campanie. Cele mai multe localități în care sunt alegeri parțiale sunt în Dolj, respectiv 5 localități. Categoric, PSD a venit cu cea mai bună garnitură. Cu oamenii cei mai gospodari din aceste localități, cu cei care se ridică la nivelul așteptărilor cetățenilor din acele localități. Aștept ziua de 27, când se va reconfirma faptul că la Palatul Victoria se află o coaliție a pierdanților, niște oameni nelegitimi, care au ocupat Palatul Victoria doar pentru că așa și-a dorit președintele Iohannis. Partidul Social Democrat va câștiga și aceste alegeri”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Eu o să continui să critic acest PNRR“

Președintele PSD nu a ratat ocazia de a critica proiectul PNRR al Ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, și i-a sugerat lui Florin Cîțu să-l trimită în Dolj să-și ia notițe despre cum se face performanță și cum poate să facă o absorbție bună de fonduri europene.

„Județul Dolj este unul dintre județele fruntașe în ceea ce privește absorbția fondurilor europene. Cred că domnul Cîțu ar trebui să-l trimită la dvs. pe domnul Ghinea, cu un carnețel, să-și ia notițe despre cum se face performanță și cum poți să faci o absorbție cât mai bună la fonduri europene, pentru că Europa ne creează aceste oportunități, dar dacă noi trimitem documente pe care nu le citim, documente făcute de către companii private, care să acceseze aceste fonduri, sau aberații.

Deoarece nu au vrut un dialog cu administrațiile locale, performante am ajuns să fim, iarăși, rușinea Europei. Eu o să continuu să critic acest PNRR. Chiar vorbeam cu domnul senator Prioteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să prindă acele sume pentru irigații, cum au prins de altfel Polonia, Bulgaria, Ungaria“, a spus președintele PSD.

„Nivelul de discuție al Ministrului Fondurilor Europene este acela de a face pariuri cu mine“

În ceea ce privește pariul propus de Cristian Ghinea, Marcel Ciolacu spune că nu l-a înțeles.

„Noi acum vorbim de PNRR. Acest plan trebuie să aducă mai mult bine cetățenilor din fiecare țară. Credeți că nivelul de discuție al Ministrului Fondurilor Europene este acela de a face pariuri cu mine. Părerea mea e că domnul Ghinea, ar fi trebuit ca până la această oră să părăsească Guvernul României, funcția pe care o ocupă. Vă spun că, pentru exercițiul financiar 2014-2020 are o absorbție de când este ministru de un euro pe zi. Noi mai avem acolo granturi de atras în valoare de 15 miliarde și avem un tic-tac. Suntem în prelungire de trei ani.

Eu am văzut ce face domnul Cîțu, el e cu împrumuturile de 15 miliarde, pe care le plătesc și eu și dumneavoastră. În schimb, ce este rău este că o să plătească și copiii noștri și nepoții noștri. Am ajuns la dobânzi de două miliarde de euro. Toate planurile vor fi aprobate, în schimb Comisia ne-a atras atenția asupra unor furtișaguri și aberații din acest plan. Repet, formarea unui singur om cu o cheltuială de 133 de miliarde de euro, presupun că numai cosmonauții au o astfel de formare. Cine știe, poate domnul Ghinea formează niște oameni pentru Cosmos“, a mai spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă urmărește campania celor de la PNL, Marcel Ciolacu a spus clar că nu intră în fișa lui de post și că niciunul dintre candidați nu este bun pentru România.
,,Părerea mea, niciunul nu este bun pentru România. Și s-a dovedit că niciunul nu s-a ridicat la nivelul demnității de prim-ministru al României”, a precizat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Astăzi, liderul PSD va merge în comunele Sadova, Ostroveni și Catane, iar mâine va susține candidații PSD pentru Filiași și Terpezița.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS