11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞeful Gărzii de Mediu: ”Îmi cer scuze în faţa craiovenilor şi doljenilor”

Şeful Gărzii de Mediu: ”Îmi cer scuze în faţa craiovenilor şi doljenilor”

Comisarul Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, s-a declarat nemulţumit, astăzi, într-o conferință de presă susţinută la Craiova, de activitatea Gărzii de Mediu Dolj. După vizitele în Craiova și câteva localități din apropiere, comisarul a promis că se va implica mai mult și că va face vizite mai dese în județul Dolj.

Șeful Gărzii de Mediu Dolj, Gheorghe Călinoiu, nu a fost prezent la discuție ca să explice care au fost problemele și de ce Garda de Mediu din județ nu își desfășoară activitatea așa cum trebuie. Octavian Berceanu a spus că l-a rugat personal pe Gheorghe Călinoiu să nu participe la întâlnire. Cauza, spune el, mai în glumă, mai în serios, ar fi fost faptul că discuțiile s-ar fi lungit foarte mult. Nu că ar fi vorba de o demitere din funcție a șefului Gărzii de Mediu Dolj. Lucru pe care nu l-a negat, spunând că preferă să nu vorbească foarte mult despre asta.

,,Voi face Garda de Mediu Dolj să fie proactivă și nu reactivă, cum a fost până acum”

Comisarul Gărzii Naționale de Mediu și-a cerut scuze de câteva ori, în cadrul întâlnirii, pentru că cei de la Garda de Mediu Dolj nu și-au făcut treaba și cetățenii au avut de suferit. A asigurat, însă, cetățenii că se va implica mai mult și că va încerca să rezolve problemele. ,,Vom fi în teren cât de mult. Per total, voi veni, aici, să stau și în weekend, dacă se poate, și să mergem să avem acces direct în teren. Voi face Garda de Mediu Dolj să fie proactivă și nu reactivă, cum a fost până acum, din păcate. Îmi cer scuze în fața oamenilor din Craiova și din județul Dolj, în mod oficial, pentru că această Gardă de Mediu n-a fost proactivă, ceea ce se va schimba din săptămânile viitoare”, a spus Octavian Berceanu.

Toate Gărzile de Mediu din țară urmează să fie reorganizate

Comisarul Berceanu a preferat să-și asume toată responsabilitatea și a declarat că își dorește ca reorganizarea, care are loc în acest moment în întreaga instituție a Gărzii de Mediu, să aducă schimbări în activitatea tuturor gărzilor de mediu din țară, nu doar în Dolj.

,,Eu reprezint Garda de Mediu în acest context, drept pentru care îmi cer și scuze, a treia oară, vizavi de ceea ce s-a întâmplat cu Garda de Mediu la Dolj. Și voi fi prezent, aici, în persoană.

Vor veni colegii mei care vor face un control și pe activitatea Gărzii de Mediu și pe celelalte obiective importante din județ, pe care le-am găsit în sesizări și vom trage niște concluzii. Toată Garda de Mediu va avea modificări.

Oricum, noi ca instituție, suntem într-un plan de reorganizare și sper că această reorganizare ne va implusiona, ca angajați ai Gărzii de Mediu, să fim proactivi”, a spus comisarul Gărzii Naționale de Mediu.

Activitate dezastruoasă la Garda de Mediu Dolj

Întrebat dacă reorganizarea îl vizează și pe șeful Gărzii de Mediu Dolj, Gheorghe Călinoiu, care nu a fost prezent la întâlnire, comisarul Berbeceanu a ocolit, inițial, să dea un răspuns, dar nu a lasat să se înțeleagă nici opusul. În ceea ce privește activitatea Gărzii de Mediu Dolj, comisarul s-a declarat foarte nemulțumit și a spus că îi lasă pe colegii de la controale să se pronunțe.

,,În speță, cel care poate fi schimbat, dacă Garda de Mediu nu e proactivă, sunt eu. Primul pe listă. Vorbind de Dolj, eu cred că domnul comisar-șef are timp să fie proactiv.

Nu mă pot pronunța. Se vor pronunța colegii mei în urma unor controale interne în cadrul comisariatului și în teren. Nu pun nicio presiune asupra serviciilor, ei vor decide prin controalele pe care le vor efectua. La prima vedere, stăm foarte prost. Asta e impresia mea”, a mai spus Octavian Berceanu.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS