16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSiguranța elevilor doljeni, prioritate pentru polițiști

Siguranța elevilor doljeni, prioritate pentru polițiști

Reîntoarcerea la şcoală a elevilor reprezintă o prioritate pentru polițiștii doljeni. Este vorba despre conduita preventivă a celor mici atunci când aceştia se deplasează pe drumurile publice, dar şi interacţiunea cu alte persoane (colegi, cadre didactice, străini).

Ca de fiecare dată, poliţiştii, jandarmii, poliţiştii locali şi reprezentanţii ISU Dolj se vor afla la datorie şi vor acţiona cu precădere în zona unităţilor de învăţământ, pentru siguranţa celor mici, a cadrelor didactice şi a părinţilor.

Poliţiştii vor avea în vedere verificarea portului măştilor sanitare de protecţie

Astfel, sub coordonarea Biroului pentru Siguranţa Şcolară Dolj, forţele de ordine desfăşoară activităţi pentru prevenirea aglomerărilor în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, acţionând totodată pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, poliţiştii vor avea în vedere verificarea portului măştilor sanitare de protecţie, dar şi respectarea celorlalte măsuri de protecţie sanitară pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2.

Vor fi avute în vedere şi mijloacele de transport folosite de elevi, iar poliţiştii vor verifica şi în aceste situaţii respectarea normelor de protecţie sanitară.

Recomandări

Pentru prevenirea implicării în evenimente negative, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj recomandă elevilor:

  • Pentru menținerea sănătății voastre, păstrați distanța față de alte persoane și purtați în permanență, corect, masca de protecție, astfel încât aceasta să acopere gura și nasul!
  • Evitați zonele slab iluminate sau mai puțin circulate atunci când vă fixați un traseu pentru școală și nu întârziați pe drum!
  • Nu acceptați compania unor persoane necunoscute și nu primiți nimic de la acestea, indiferent ce vă spun!
  • Evitați utilizarea telefonului mobil pe stradă. Este de preferat să nu ascultați muzică la căști atunci când vă deplasați pe drumurile publice, deoarece atenția voastră este astfel mult diminuată!
  • Respectați regulile de circulație și nu alergați pe trecerile de pietoni!
  • În zonele cu semafoare, traversaţi numai pe culoarea verde a acestora!
  • Nu urcaţi din mers sau din alergare în mijloacele de transport şi nici nu coborâţi înainte de oprirea acestora în staţie!
  • Când sunteţi singuri acasă, nu deschideţi uşa persoanelor necunoscute, nici măcar atunci când pretind că sunt trimise de parinţii voştri!
  • Când plecaţi de acasă, anunţaţi-vă părinţii despre locul unde vă aflaţi!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS