11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Tineri reținuţi pentru furturi din societăţi comerciale

Dolj: Tineri reținuţi pentru furturi din societăţi comerciale

Poliţişti din cadrul Secției 3 Rurală Bucovăț au reţinut, ieri, pentru 24 de ore trei tineri, unul de 16 şi alţi doi de 17 ani, toţi din Craiova, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

Din cercetările efectuate de poliţiştii Secției 3 Rurală Bucovăț în colaborare cu poliţişti din cadrul Secţiei 2 Craiova, cei trei tineri ar fi pătruns, prin forţarea uşii de acces, în noaptea de 5/6 ianuarie, în incinta unui magazin din comuna Podari, de unde ar fi sustras mai multe pachete de țigări, cartele telefonice şi suma de 800 de lei, cauzând un prejudiciu de aproximativ 6800 de lei.

Prejudiciul în această cauză a fost recuperat în proporţie de 85 % de poliţişti şi restituit persoanei vătămate.

Totodată, cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că tinerii în cauză,  în seara zilei 3 ianuarie, ar fi pătruns tot prin forţarea uşii de acces în incinta unui alt magazin de raza comunei Podari, de unde ar fi sustras mai multe pachete de țigări în valoare de 7000 de lei și  suma de 1000 de lei.

În urma probatoriului administrat de poliţişti, tinerii au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj.

În cursul acestei zile, cei în cauză urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în vederea recuperării întregului prejudiciu, urmând ca la finalizarea cercetărilor dosarul penal să fie înaintat unităţii de parchet competente cu propunerile corespunzătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS