20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAcțiune în târgul de săpămână Făcăi

Acțiune în târgul de săpămână Făcăi

Polițiștii doljeni au desfășurat o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, a altor fapte ilicite și a abaterilor la regimul rutier, în târgul de săptămână Făcăi din Craiova, precum şi în zona adiacentă acestuia.

La acțiune au participat peste 40 de polițiști de ordine publică, rutieră, economic, investigații criminale, precum și 9 de jandarmi din cadrul I.J.J Dolj și 1 lucrător de la Garda Forestieră.

În urma activităților desfășurate, au fost verificați 40 de agenți economici, peste 50 de producători agricoli, au fost controlate 35 de autoturisme și legitimate 130  de persoane.

De asemenea, polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 57.000 de lei și au constatat o infracțiune la regimul economico-financiar.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 4 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Articole contrafăcute

Cu ocazia controlului efectuat în Târgul de săptămână Făcăi a fost identificată o femeie, de 26 de ani, care oferea spre comercializare un număr de 30 articole vestimentare ce purtau însemnele și inscripțiile unor mărci înregistrate pentru care nu a putut prezenta documente de proveniență și originalitate.

Produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea nr. 84/1998.

În urma verificărilor efectuate în Târgul Făcăi s-a constatat că un bărbat, în calitate de administrator al unei societăți comerciale nu a respectat obligația de a-și împrejmui materialele lemnoase care erau expuse spre comercializare încălcând astfel prevederile art. 21 lit. b din Legea nr. 171/2010 R.

În cauză, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, în zona adiacentă târgului a fost depistat un bărbat de 42 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul respirat.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere. 

Material lemnos fără aviz

Tot în cursul zilei de ieri, 24 august, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Breasta au efectuat o acțiune pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, fiind depistat un bărbat de 42 ani, din comuna Brevoiești, jud. Argeș care conducea o autoutilitară pe raza comunei Brabova, sat Răchita de Jos, în care transporta material lemnos.

În urma  cubării materialului lemnos, a rezultat o cantitate mai mică decât cea înscrisă în avizul de însoțire prezentat.

Astfel, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională conform art. 19 alin.2 din Lg.171/2010, cu amendă în  valoare de 3000 lei iar materialului lemnos de 1,2 mc a fost confiscat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS