8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExplicaţiile se lasă aşteptate în scandalul "Plăcuţa"

Explicaţiile se lasă aşteptate în scandalul „Plăcuţa”

-

Cum a apărut pe aceeaşi plăcuţă de la intrarea în parc numele Olguţei Vasilescu şi al lui Nicolae Romanescu? Primăria susţine că este o „pură coincidenţă”, dar documentele cerute de noi nu ne-au fost până acum puse la dispoziţie de autorităţi. GdS a făcut o simulare pentru a vedea cu cine ar fi trebuit cuplat numele Olguţei Vasilescu.

Primăria Craiova a dat un drept la replică la ultimul articol din GdS referitor la scandalul “Plăcuţa” – cel în care numele Olguţei Vasilescu a fost cuplat pe aceeaşi plăcuţă cu cel al lui Nicolae Romanescu, la monumentul de la intrarea în parc. În acel articol, dezvăluiam că există plăcuţe pe care numele primarilor au fost cuplate altfel decât în varianta finală. Primăria susţine că acele plăcuţe inscripţionate reprezintă “mostre în scopul vizualizării mărimii din realitate a scrisului, a tipului de font ce urma a fi folosit, etc”. Numele primarilor de pe acele plăcuţe ar fi fost selectat “în mod aleatoriu, strict pentru prezentarea dinaintea execuţiei acestora”.

Tudor Zamfir, administratorul Ambient One Construct SRL, firma executantă a lucrării, susţine că plăcuţele au fost montate “strict în ordine cronologică”. Totuşi, Zamfir nu explică de ce ultimele trei plăcuţe din dreapta nu au fost inscripţionate. Dacă ar fi fost inscripţionate, ordinea în rândul de sus ar fi fost decalată cu trei primari, iar Olguţa Vasilescu s-ar fi suprapus cu Ulysse Boldescu (1890-1893). Demonstraţia o puteţi vedea într-un filmuleţ care este ataşat acestui material pe site-ul GdS.

Proiectantul are multe contracte cu statul

Firma proiectantă, Tehnoconsult Proiect SRL Constanţa, nu ne-a furnizat planşa cu detaliile privind lista primarilor, ci ne-a recomandat să ne adresăm primăriei. Tehnoconsult este controlată de Sorin Mălai, şeful informaţiilor militare ale Forţelor Navale la un moment dat, apoi „şef modul” la MApN. Firma a câştigat până acum numeroase contracte cu statul pentru consultanţă sau dirigenţie de şantier (Cernavodă, Tulcea, Brăila, Braşov, CJ Maramureş, Compania Naţională de Investiţii, etc). Până la ora redactării acestui material, nici primăria nu ne-a furnizat informaţiile cerute.

Dincolo însă de planşa privind lista primarilor municipiului, nimeni nu a explicat până acum de ce sunt goale cele trei plăcuţe de pe postament. Aşa după cum se poate vedea, ele nu mai pot fi inscripţionate, deoarece, după ultimul primar inscripţionat pe rândul de jos, D.T. Angelescu (1931-1932), urmează cronologic pe rândul de sus Constantin Potârcă (1932-1933).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS