16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMai multe localităţi din Dolj şi Gorj, fără apă potabilă

Mai multe localităţi din Dolj şi Gorj, fără apă potabilă

Compania de Apă Oltenia anunță întreruperea furnizării apei potabile astăzi, 29 iunie, în mai multe localităţi din Gorj şi Dolj. Măsura a fost luată din cauza unei grave avarii apărute pe aducțiunea de apă potabilă Izvarna-Craiova, pentru a preveni pericolul inundării unor proprietăți private din localitatea Țânțăreni, județul Gorj. Zonele afectate de întreruperea furnizării apei potabile sunt:

  • Loc. Bâlteni, loc. Plopșoru, loc. Brănești, loc. Țânțăreni, toate din județul Gorj;
  • Orașul Filiași, loc. Brădești, loc. Coțofenii din Față, loc. Coțofenii din Dos, loc. Braloștița, loc. Almăj, loc. Ișalnița și Fabrica de Bere Craiova, toate din Județul Dolj.

Echipele de intervenție ale Companiei de Apă Oltenia au fost mobilizate și lucrează deja pentru remedierea avariei.

Utilizatorii de apă potabilă din zonele menţionate trebuie să ştie că, în urma manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calităţii apei potabile din punct de vedere al turbidităţii şi culorii. La apariţia acestor fenomene se va evita consumul de apă potabilă, până la limpezirea apei. Compania de Apă Oltenia S.A., prin Laboratoarele de analiză a apei potabile, va monitoriza permanent calitatea apei după repunerea în funcțiune a sistemului de distribuție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS