10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrognoza meteo în următoarele două săptămâni în Oltenia

Prognoza meteo în următoarele două săptămâni în Oltenia

Meteorologii au anunţat că în următoarele două săptămâni (25 mai – 7 iunie) vremea se va încălzi, dar vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată.

În Oltenia

În intervalul 25 – 31 mai, valorile termice nu vor varia semnificativ, acestea urmând a se situa sub cele normale perioadei. Astfel, maximele vor fi cuprinse între 18 şi 20 de grade, în medie, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 8 grade. În a doua săptămână de prognoză, vremea se va încălzi, iar maximele vor ajunge spre valori medii de 27 – 28 de grade, în zilele de 6 şi 7 iunie, pornind de la medii în jurul a 22 de grade, în prima zi a lunii iunie. Minimele vor avea aceeaşi evoluţie şi vor creşte treptat, de la 8 – 9 grade în data de 1 iunie, spre valori în jurul a 14 grade până spre sfârşitul intervalului (în nopţile de 6 şi 7 iunie). Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

La munte

În prima săptămână a intervalului, valorile termice nu vor varia semnificativ de la o zi la alta, acestea caracterizând o vreme mai rece decât în mod normal. Pe acest fond, maxima va fi de 7 – 8 grade, în medie, iar temperatura minimă de 1 – 2 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că, până la finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor ajunge la valori medii în jurul a 16 grade, în zilele de 5, 6 şi 7 iunie, iar minimele spre medii în jurul a 8 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS