10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUPDATE: VIDEO / Doljul, sub asediul zăpezii. Zece drumuri județene, închise temporar

UPDATE: VIDEO / Doljul, sub asediul zăpezii. Zece drumuri județene, închise temporar

Doljul, sub asediul zăpezii. Ninsoarea căzută în județ și viscolul a dus la restricții de circulație. Zece drumuri județene au fost închise temporar din cauza zăpezii spulberate și troienite, care face imposibilă acțiunea de deszăpezire.

UPDATE, ORA 14.00: Se lucrează în continuare pe drumul județean Calopăr – Segarcea, la degajarea zăpezii de pe carosabil. Au intervenit și pompierii. Zece pompieri militari de la Secția de Pompieri Segarcea sunt alături de echipajele de la deszăpezire pe tronsonul de drum Calopăr – Segarcea, a anunțat ISU Dolj.

Știrea inițială:

Societatea pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (SPLDP) SA din subordinea Cosiliului Județean Dolj, care are în administrare drumurile județene, acționează în prezent cu 58 de utilaje, pe 46 de drumuri, după cum au anunțat reprezentanții societății.

Zece pompieri militari de la Secția de Pompieri Segarcea sunt alături de echipajele de la deszăpezire pe tronsonul de drum Calopăr - Segarcea
Zece pompieri militari de la Secția de Pompieri Segarcea sunt alături de echipajele de la deszăpezire pe tronsonul de drum Calopăr – Segarcea

Pe drumurile din Dolj acționează, printre altele, 18 tractoare cu lamă, cinci autogredere, cinci wolle, șase buldoexcavatoare cu lamă, trei autofreze și un unimog cu lamă.

Conducerea SPLDP SA Dolj a luat decizia de a închide temporar zece drumuri județene. Este vorba de:

  • DJ 553 Poiana Mare – Maglavit
  • DJ 561E Băilești – Seaca de Câmp
  • DJ 643F Ghercești – Ungureni
  • DJ 561 Podari – Cârna
  • DJ 652 Lăcrița – Coșoveni
  • DJ 604 Leu – Amărăștii de Jos
  • DJ 552A Boureni – Covei – Catane
  • DJ 561D Băilești – Rast
  • DJ 561B Segarcea – Drănic
  • DJ 552 Craiova – Cetate

Doljul, sub asediul zăpezii. Când se va acționa pe drumurile închise

Pe drumul de Calopăr, oamenii au rămas blocați în mașini aproape două ore, până când drumarii au intrat pentru a da zăpada. Cum acțiunea de deszăpezire este mult îngreunată din cauza viscolului s-a luat decizia închiderii drumurilor cu probleme.

„Nu se poate acționa în acest moment, dai zăpada într-o parte și se pune la loc. Așa că am închis temporar unele drumuri. Diseară o să ieșim din codul portocaliu de viscol și o să intrăm în cod galben, așa că o să putem acționa toată noaptea. Acum am patrulat pe drumurile respective, pentru a nu mai exista mașini blocate, după care le-am închis, cu sprijinul Poliției Rutiere.

Au fost unele mașini blocate în zăpadă, într-adevăr, dar le-am scos. A rămas blocat, la un moment dat, și un utilaj de-al nostru, care a alunecat în șanț. Acționăm cu 58 de utilaje în acest moment”, a precizat, pentru GdS, Alin Golumbeanu, directorul SPLDP SA Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS