10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj51 de utilaje de deszăpezire acţionează în Craiova

51 de utilaje de deszăpezire acţionează în Craiova

În Craiova, 51 de utilaje îndepărtează zăpada de pe carosabil, împrăștie material antiderapant, încarcă și transportă sare pentru aprovizionarea punctelor intermediare de depozitare din oraș. 180 tone de material antiderapant au fost folosite în ultimele 12 ore pentru combaterea poleiului.

Potrivit Programului comun de acțiune pentru deszăpezirea, prevenirea și combaterea poleiului în municipiul Craiova, pentru sezonul de iarnă 2019-2020, se acționează prioritar pe străzile de categorie I, are sunt de obicei cele pe care circulă mijloacele de transport în comun. Ulterior îndepărtării zăpezii de pe această categorie de căi publice, se trece la deszăpezirea străzilor de categorie II și apoi III.

SC Salubritate Craiova SRL face apel la cetățenii municipiului să parcheze autovehiculele astfel încât să nu îngreuneze acțiunea utilajelor de deszăpezire. În cazul în care sunt nevoiți să părăseasă locuința și să foloseasă mașina personală, să depoziteze zăpada îndepărtată de pe autovehicule pe spațiul verde din apropiere sau, dacă nu este posibil, în grămezi, la marginea trotuarului, astfel încât să nu fie afectată circulația pietonală sau pe carosabil și scurgerea apei în sistemul de canalizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS