10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConsilierii PNL vor dezbatere publică pe buget

Consilierii PNL vor dezbatere publică pe buget

Consilierii municipali ai PNL au organizat miercuri o conferinţă de presă pentru a-şi spune opinia în legătură cu cele mai importante probleme ale oraşului. Printre aspectele abordate, a fost şi acela referitor la proiectul de buget pe 2020, care întârzie să apară.

Consilierul Marian Vasile a spus că bugetul trebuie obligatoriu pus în dezbatere publică înainte să fie votat, şi acest lucru ar trebui să se întâmple cel târziu în luna februarie. „Bugetul trebuie votat până în 20 februarie. Obligatoriu trebuie făcută o dezbatere publică, dar nu de pe o zi pe alta. Trebuie aleasă o zi când oamenii nu sunt la serviciu, ca să poată să participe. Eu propun data de 8 februarie. Data dezbaterii trebuie popularizată de primărie pe toate canalele“, a spus Marian Vasile.

Urmările „chioşcariadei”

Printre altele, consilierul a amintit şi de “chioşcariada” din 2013 începută de Olguţa Vasilescu, în timpul căreia foarte multe chioşcuri din oraş au fost demolate. În acele locaţii, au rămas „fundaţiile acelea urâte cu gresie şi faianţă“ care arată dezolant. Acestea puteau fi transformate de-a lungul timpului în spaţii verzi.

La rândul său, consilierul Marinel Florescu a criticat decizia municipalităţii de a cumpăra 38 de autobuze diesel. În criză de timp după opt ani în care „şi-au dat seama că transportul electric nu se face cu vorbe şi promisiuni“, cei de la PSD „s-au dus la o bancă, au luat banii şi au cumpărat autobuze pe motorină“, în condiţiile în care acum se foloseşte tot mai mult transportul electric.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS