17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIon Prioteasa: Românii nu au uitat în aceste trei decenii să-și onoreze eroii

Ion Prioteasa: Românii nu au uitat în aceste trei decenii să-și onoreze eroii

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a transmis un mesaj craiovenilor cu prilejul Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății, sărbătorită şi în Bănie.

„22 Decembrie reprezintă unul dintre momentele cheie ale istoriei noastre recente, care, prin amplitudine și intensitate, prin solidaritate și angajament popular, a reușit să ne influențeze profund prezentul, fiind o zi care va rămâne adânc întipărită în filonul identitar național.

În urmă cu 30 de ani, românii au ieșit în stradă pentru a striga într-o singură voce: «Libertate!». În urmă cu 30 de ani, zeci de mii de oameni s-au ridicat împotriva regimului comunist, pentru a ne oferi nouă, astăzi, o națiune care și-a câștigat dreptul la speranță, o națiune care și-a conturat profilul unei țări puternice și respectate.

Victoria Revoluției este cea mai glorioasă pagină a perioadei contemporane

Victoria Revoluției este cea mai glorioasă pagină a perioadei contemporane și rămâne circumscrisă marilor evenimente care ne-au marcat trecutul, fiind dobândită prin importante sacrificii, așa cum, cu peste un secol înainte, era cucerită cu arma în mână independența de stat și, mai apoi, era înfăptuită unirea.

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, a transmis un mesaj craiovenilor cu prilejul Zilei Victoriei Revoluției Române
Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, a transmis un mesaj craiovenilor cu prilejul Zilei Victoriei Revoluției Române

Românii nu au uitat în aceste trei decenii să-și onoreze eroii și să-și plece frunțile în semn de respect și omagiu pentru cei care astăzi ne sunt modele de abnegație și curaj, de jertfă și cutezanță, înfruntând într-un act de mare bravură un sistem totalitar și opresiv.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, doresc să transmit sincere sentimente de compasiune pentru familiile care, în decembrie 1989, au suferit dureroase pierderi și să exprim deplina apreciere pentru toți cei care au contribuit în mod semnificativ la reușita Revoluției.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS