26.1 C
Craiova
vineri, 3 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Autobuzele Diesel mai întârzie puţin. Când ar ajunge în Craiova

Autobuzele Diesel mai întârzie puţin. Când ar ajunge în Craiova

Autobuzele Diesel Euro 6 achiziţionate de Primăria Craiova cu bani împrumutaţi de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) mai întârzie puţin.

Conform contractului semnat cu firma care a câştigat licitaţia – BMC Otomotiv ve Savunma Sanayi AŞ, din Izmir (Turcia), primele 25 de autobuze din totalul de 38 urma să fie livrate astăzi, 13 decembrie. Turcii nu s-au ţinut de promisiune, însă livrarea autobuzelor nu va întârzia prea mult.

Potrivit primarului Mihail Genoiu, autobuzele Diesel Euro 6 vor ajunge în Bănie săptămâna viitoare, mai exact în data de 17 decembrie.

„În ceea ce priveşte transportul în comun, la ora aceasta ne putem baza pe cele 38 de autobuze diesel. În mod normal, acestea trebuia să vină astăzi, dar am primit un mail de la constructor cum că ele vor veni pe data de 17 decembrie. Pe noi ne intersează ca aceste 25 de autobuze care vin anul acesta să ajungă repede ca să putem să facem toate formalitățile și, bineînţeles, plata din creditul BERD. Banii îi avem în cont“, a spus Genoiu, vineri, când s-a semnat contractul pentru modernizarea depoului de tramvaie.

Vizită fulger în fabrica de la Izmir pentru autobuzele Diesel

Edilul a mai menţionat că l-a trimis la Izmir pe viceprimarul Stelian Bărăgan, ca să se asigure că firma turcă nu încearcă să tragă de timp.

„Stelian Bărăgran face formalitățile să plece la Izmir, ca să vină cu unul dintre autobuze, iar eu să fiu eu sigur că turcii nu ne mint. Vor avea o surpriză când se vor trezi cu el acolo“, a spus primarului Mihail Genoiu.

El a explicat că aşteaptă să obţină finanţarea şi pentru cele 16 autobuze electrice prinse într-un proiect europen.

Asta în timp ce pentru restul de 30 de autobuze electrice nu s-au mai găsit bani europeni pe acest exerciţiu financiar.

Primăria Craiova a luat de al BERD o primă tranşă de 4.114.917 euro (din totalul de 15 milioane de euro). Cu aceşti bani va plăti lotul de 25 de autobuze.

Primarul Mihail Genoiu, prezentând cum vor arăta autobuzele Diesel Euro 6 produse de BMC
Primarul Mihail Genoiu, prezentând cum vor arăta autobuzele Diesel Euro 6 produse de BMC

Autobuzele Diesel de la BMC au o lungime de 12 metri şi o capacitate de 97 de pasageri, dintre care 26 pe scaune. Autobuzele dispun şi de un sistem de supraveghere video în interior și în exterior. Sistemul include şase camere digitale de înaltă rezoluție, cu o carcasă antivandalism.

Preţul unui autobuz este de 845.470 lei + TVA, adică 1.006.110 lei (aproximativ 215.000 de euro).

Autobuzele vor fi albastre – „culoarea tradiţională a oraşului“, după cum s-a exprimat primarul Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Niciun caz nou de coronavirus în județul Dolj

Situația epidemiologică a județului Dolj. de...

ȘTIRI GdS

Niciun caz nou de coronavirus în județul Dolj

Situația epidemiologică a județului Dolj. de astăzi, se prezintă astfel: 2809 de persoane sunt izolate voluntar la...

Bărbat din Caraula, căutat în Italia pentru tâlhărie, prins...

Un bărbat de 37 de ani, pe numele căruia autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea...

Măsuri pentru litoral și zonele de munte, anunțate cu...

Secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, a anunțat că vor fi formate echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, inspectori ITM...

Coronavirus Vâlcea: un caz nou de infectare

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județul Vâlcea, la data de 2 iulie, se prezintă astfel: opt persoane în carantină...

Cu vehicule neînmatriculate pe șoselele din Olt

Doi bărbați au fost depistați la volan fără permis de polițisti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Potrivit...

Premierul francez Edouard Philippe a demisionat

Premierul francez Edouard Philippe a demisionat vineri înaintea unei remanieri guvernamentale dorite de președintele Emmanuel Macron pentru a-și întări susținerea în rândul...