18.8 C
Craiova
luni, 21 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Locuitorii din Bratovoieşti pot obţine acte de identitate în comuna lor

Locuitorii din Bratovoieşti pot obţine acte de identitate în comuna lor

Locuitorii din Braovoieşti vor putea obţine actele de identitate chiar în localitatea lor de domiciliu, de la sediul serviciului de evidenţă care va funcţiona în sat Bratovoești, nr. 354A, judeţul Dolj. Acest serviciu va fi funcţional începând din 11 decembrie, începând cu ora 11.00.
Programul de funcţionare al serviciului va fi zilnic de luni până vineri, între orele 8.30 – 16.30, în ziua de miercuri programul prelungindu-se până la ora 18.30.
Prin deschiderea acestui serviciu de evidenţă a persoanelor, este facilitat accesul celor peste 3200 cetăţeni din comuna Bratovoești la obţinerea unui nou act de identitate:

  • se contribuie la diminuarea cheltuielilor acestora,
  • la micşorarea timpului de aşteptare pentru eliberarea unui alt act de identitate,
  • la diminuarea numărului persoanelor care din diverse motive continuă să păstreze acte de identitate cu valabilitate expirată sau nu îşi oficializează adresa de domiciliu în concordanţă cu modificările adoptate de autorităţile publice locale.

Acte necesare

Documentele ce trebuie să însoţească cererea pentru obţinerea unui act de identitate:

  • actul de identitate vechi (dacă îl mai deţin),
  • certificatul de naştere şi după caz, cel de căsătorie ori hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă sau certificatul de divorţ,
  • actul pentru spaţiul de locuit.
  • Contravaloarea actului de identitate (7 lei-cartea de identitate sau 1 leu-cartea de identitate provizorie) va fi achitată la casieria Primăriei Bratovoești.

În situaţia în care solicitanţii nu pot prezenta unul din documentele de stare civilă sau nu pot face dovada unei adrese de domiciliu, cererile vor fi soluţionate prin eliberarea de cărţi de identitate provizorii cu termen de valabilitate de un an de zile.
În cazul copiilor minori care solicită eliberarea unui act de identitate este obligatoriu ca aceştia să fie însoţiţi de unul din părinţi sau reprezentantul legal (dacă este cazul).
Pentru informaţii suplimentare sau alte detalii, cei interesaţi se pot adresa Primăriei Bratovoești – e-mail: Bratovoeș[email protected], tel: 0251371420. sau Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj – e-mail [email protected], tel: 0351437039, fax:0251421624.

Începând cu această dată, populaţia judeţului Dolj este deservită pe linie de evidenţă a persoanelor şi stare civilă de un număr de 52 de servicii publice comunitare de evidenţă a persoanelor deschise în tot atâtea localităţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Încă un deces din cauza Covid în Gorj

Județul Gorj înregistrează încă un deces din cauza COVID. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: 631...

Zeci de sancțiuni în Gorj pentru încălcarea măsurilor de...

Forțele de ordine din județul Gorj au aplicat amenzi în valoare de peste 27.300 lei pentru neregulile constatate în urma verificărilor respectării...

Lions Club Craiova a sărbătorit 30 de ani de...

Mai mulţi voluntari au ajuns astăzi în comuna Leu pentru a sărbători 30 de ani de activitate și voluntariat a LIONS CLUB...

Craiova văzută de pe bicicletă, în Săptămâna Europeană a...

Craiova văzută de pe bicicletă, în Săptămâna Europeană a Mobilității. Evenimentul va avea loc în Bănie, în zilele de 19 și 20 septembrie.

Campania Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți,...

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Biroului de Siguranţă Şcolară şi ai Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi  Mehedinţi au desfăşurat...

Râmnicu Vâlcea: Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional ”Mircea...

Primarul Mircia Gutău a inaugurat Sala de Festivităţi modernizată a Colegiului Naţional ”Mircea cel Bătrân” – cu această ocazie, a fost dezvelit...