31 C
Craiova
luni, 6 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Administratie Au apărut primele demisii în rândul directorilor din subordinea Primăriei Craiova. Cine urmează?

Au apărut primele demisii în rândul directorilor din subordinea Primăriei Craiova. Cine urmează?

Au apărut primele demisii în rândul directorilor din subordinea Primăriei Craiova.

Așa cum anunța Gazeta de Sud astăzi, unii directori de la societățile și regiile din subordinea primăriei vor fi zburați din funcții. Motivul ar fi faptul că unii craioveni sunt „nemulţumiţi de calitatea serviciilor oferite de regiile administraţiei locale“, așa cum explica astăzi pe Facebook fostul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

În realitate, scorul obținut de PSD la Craiova, la alegerile prezidențiale de luna trecută, ar fi motivul principal al schimbărilor de la vârful SRL-urilor și regiilor.

Prima persoană care și-a anunțat demisia a fost Lorena Nicolăiță, directoarea de la SC Termo Craiova SRL. Anunțul a fost făcut chiar de primarul Mihail Genoiu, pe pagina sa de Facebook.

Fostul director al Termo Craiova, Lorena Nicolăiță și-a dat demisia în cursul zilei de luni. Gheorghe Nedelescu este propus pentru a fi noul director al SC Termo Craiova SRL. Decizia de validare și numire a fostului viceprimar și city manager se va face printr-o ședință de Consiliu Local“, a scris edilul.

Contactat de GdS, Gheorghe Nedelescu a confirmat discuțiile pentru trecerea la conducerea SC Termo. „Au fost discuții, dar nu se pune problema fără o hotărâre a Consiliului Local. Mâine o să am o discuție concretă cu primarul Mihail Genoiu pentru a stabili toate detaliile. Termoficarea se află într-o situație dificilă, va fi greu, dar știu la ce mă înham“, a spus Nedelescu.

Gheorghe Nedelescu a fost viceprimarul Craiovei timp de patru ani, apoi a ocupat funcția de city-manager și director în cadrul CEO Oltenia. În prezent, Nedelescu este consilier local din partea PSD.

Demisii în rândul directorilor din subordinea primăriei. Cine urmează?

Restul societăților din subordinea Primăriei Craiova sunt SC RAT SRL (administrator Marcel Tănăsescu), SC Pieţe şi Târguri SRL (administrator Alin Mărăcine) și SC Salubritate SRL (administrator Mihai Butari). În subordinea municipalității se mai află Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova (director executiv Aurelia Filip) şi Compania de Apă „Oltenia“ SA (director executiv Adriana Cîmpeanu).

Surse din cadrul primăriei susțin că și conducerea RAADPFL Craiova și-a anunțat demisia. În speță, directorul executiv Aurelia Filip și directorul tehnic Gabriel Anghel. Un anunț oficial ar putea fi făcut mâine, când ar fi așteptate și alte demisii sau demiteri. Cine urmează?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova / Silviu Lung consideră că FCSB „va...

Fostul mare portar al Craiovei Maxima, Silviu...

ȘTIRI GdS

„U“ Craiova / Silviu Lung consideră că FCSB „va...

Fostul mare portar al Craiovei Maxima, Silviu Lung este convins că este anul Universităţii. Acesta a făcut o scurtă analiză a ultimelor...

Cod portocaliu de averse în Gorj, Vâlcea și Argeș

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de Cod portocaliu de grindină și descărcări electrice, până la ora 17.00, în județele...

Primarul Sectorului 3 anunţă că nu va mai candida...

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, anunţă că nu va mai candida din partea PSD la alegerile locale din această toamnă.

MAE: Coloana de mașini la vama dintre Bulgaria și...

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, luni, că, la punctul de frontieră dintre Grecia și Bulgaria, coloana de autovehicule aflată în așteptare...

Actorul Nick Cordero a murit după o îndelungată luptă...

Nick Cordero, un actor canadian cunoscut pe Broadway, a murit din cauza coronavirusului la vârsta de 41 de ani. Anunțul a fost...

Technovation Girls: O echipă din România câștigă titlul de...

Echipa GirlEsc, formată din 5 eleve din București, a obținut Premiul Regional acordat Europei în cadrul competiției internaționale de tehnologie Technovation Girls,...