5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljParcare şi părculeţ de 2,4 milioane de euro în curtea SJU Craiova

Parcare şi părculeţ de 2,4 milioane de euro în curtea SJU Craiova

Curtea SJU Craiova va fi reconfigurată printr-un proiect în valoare de circa 2,4 milioane de euro. Consiliul Județean (CJ) Dolj a anunţat, joi, că a fost semnat contractul pentru proiectarea şi executarea lucrărilor din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova.

Mai exact, este vorba de reabilitarea parcării existente şi amenajarea de noi locuri de parcare, plus reamenajarea părculeţului din spatele spitalului şi iluminarea întregii zone.

Pentru acest lucru, CJ Dolj a pus pe masă o sumă importantă, peste două milioane de euro, şi a lansat, în vară, o procedură de achiziţie publică.

La prima licitaţie nu s-a prezentat nimeni, în ciuda sumei generoase din contract, aşa că procedura a fost reluată.

La a doua strigare s-a prezentat un singur ofertant, firma craioveană Domarcons SRL, care a obţinut şi contractul.

„În cursul acestei săptămâni, a fost semnat contractul pentru proiectarea și executarea lucrărilor pe care dorim să le realizăm în curtea Spitalului Județean, prin care ne-am propus să reconfigurăm complet această zonă, care măsoară peste 40.000 de metri pătrați. Una dintre componentele principale ale proiectului constă în modernizarea parcărilor existente, dar și în crearea unora noi, astfel încât suprafața cu această destinație va urca de la aproximativ 5.000 de metri pătraţi la peste 14.000 de metri pătraţi. Astfel, vor fi asigurate, în total, aproape 700 de locuri pentru autovehicule, destinate atât angajaților SJU Craiova, cât și studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie sau persoanelor venite în vizită la pacienții internați aici“, a precizat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Un an la dispoziţie pentru reconfigurarea curţii SJU Craiova

Edilul-şef al judeţului Dolj a mai menţionat că proiectul prevede şi reabilitarea aleilor și a drumurilor de acces din curtea unităţii medicale, precum și reamenajarea spațiilor verzi, inclusiv montarea de bănci și foișoare.

„De asemenea, va fi realizat un sistem modern de iluminat pentru întreaga incintă a spitalului, dar și unul pentru supravegherea video“, a completat Ion Prioteasa.

Părculeţul din curtea SJU Craiova
Părculeţul din spatele Spitalului Judeţean Craiova care va fi reamenajat în cadrul proiectului

Valoarea totală estimata a contractului a fost de 9.729.307,70 lei fără TVA. Din aceşti bani, serviciile de proiectare au fost estimate la valoarea de 279.310,27 lei fără TVA, iar execuţia în sine la 9.310.342,30 lei fără TVA. În fine, asistenţa tehnică din partea proiectantului avea un cost estimat de 139.655,13 lei fără TVA.

Oferta SC Domarcons SRL, aşa cum reiese din anunţul de atribuire postat în sistemul electronic, a fost de 9.692.696,10 lei fără TVA.

Parcarea din curtea SJU Craiova
Parcarea din curtea SJU Craiova

Contractul pentru amenajarea incintei Spitalului Județean de Urgență are o valoare de 11.534.308,4 lei, inclusiv TVA, adică aproximativ 2,4 milioane de euro. Durata de realizare a contractului este de 12 luni, din care patru luni sunt prevăzute pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice şi opt luni pentru executarea lucrărilor“, se mai arată în comunicatul CJ Dolj.

Ce lucrări mai are SC Domarcons SRL

SC Domarcons SRL deţine mai multe lucrări în Craiova şi în Dolj. Firma se ocupă în prezent de repararea şi întreţinerea străzilor din Craiova, în baza unui acord-cadru pe patru ani în valoare de 157.139.423 lei fără TVA, dar şi de modernizarea DJ 542 limita județului Olt – Amărăștii de Sus – Amărăștii de Jos – Dăbuleni (contract de aproape 10 milioane de euro).

Domarcons se va ocupa şi de construirea sensului giratoriu de la Găneasa, de la intersecţia DN 65 cu DN 64 (contract de circa 800.000 de euro), dar şi de reabilitarea podului de peste triaj (Craiova – zona Consul), contract în valoare de 6.226.934,92 lei fără TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS