16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpitalul Judeţean Craiova va avea parcare de două milioane de euro

Spitalul Judeţean Craiova va avea parcare de două milioane de euro

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a lansat, zilele trecute, procedura de achiziţie publică pentru contractul de amenajare a incintei Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova. Parcările actuale vor fi reabilitate, dar vor fi amenajate şi alte locuri noi. Părculeţul din spatele spitalului va fi reamenajat, va fi iluminat şi supravegheat video. Suma alocată acestei investiţii depăşeşte două milioane de euro.

Spitalul Judeţean Craiova va avea o parcare de două milioane de euro. De fapt, toată curtea spitalului va suferi transformări, de la crearea de noi locuri de parcare, până la reamenajarea părculeţului din spatele unităţii sanitare.

Aglomeraţia de la cel mai mare spital din Oltenia ar fi principalul motiv pentru care incinta acestuia ar avea nevoie de o reamenajare. De aici şi iniţiativa Consiliului Judeţean (CJ) Dolj de a demara o licitaţie pentru amenajarea curţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova.

Procedura de achiziţie a fost publicată în sistemul electronic în data de 2 iulie. Suma alocată acestei investiţii depăşeşte două milioane de euro, contractul fiind pentru proiectare şi execuţie.

parcare spital judetean
Spitalul Judeţean Craiova va avea parcare de două milioane de euro

Potrivit anunţului de participare, investiţia se referă la extinderea locurilor de parcare, la amenajarea de alei carosabile şi pietonale şi la crearea unui sistem automat de parcare cu bariere. În plus, va fi montat şi un sistem de supraveghere video.

De asemenea, spaţiile verzi vor fi reamenajate, curtea va fi iluminată, iar clădirea va beneficia de un sistem de iluminat arhitectural „care să-i pună în valoare faţadele“.

La cât este estimat contractul

Valoarea totală estimata a contractului este de 9.729.307,70 lei fără TVA. Din aceşti bani, serviciile de proiectare au fost estimate la valoarea de 279.310,27 lei fără TVA, iar execuţia în sine la 9.310.342,30 lei fără TVA. Asistenţa tehnică din partea proiectantului a fost estimată la 139.655,13 lei fără TVA.

Criteriul de atribuire a contractului este „preţul cel mai scăzut“. Ofertele se primesc până la sfârşitul acestei luni (31.07.2019, ora 15.00). Durata de realizare a contractului este de 12 luni. Din acestea, patru luni sunt pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice şi opt pentru execuţie.

Spitalul Judeţean Craiova va avea aproximativ 700 de locuri de parcare

Potrivit temei de proiectare întocmită de CJ Dolj, suprafaţa propusă pentru amenajarea de parcări depăşeşte 14.000 de metri pătraţi (mp). Din aceasta, 5.000 mp sunt deja amenajaţi cu parcări, care vor fi doar reabilitate. Pe restul de 9.000 mp vor fi înfiinţate parcări noi.

„Terenul propus necesită lucrări de modernizare pentru parcările existente, defrişarea vegetaţiei pentru terenul propus pentru extinderea parcărilor, plus reamenajarea spaţiilor verzi“, se menţionează în tema de proiectare.

Vorbim aici de toată curtea interioară a spitalului. Parcările se vor regăsi în faţa Policlinicii, în zona Clinicii de Cardiologie Intervenţională, dar şi în părculeţul din spatele unităţii.

parcare spitalul judetean
Spitalul Judeţean Craiova va avea parcare de două milioane de euro

În tema de proiectare se mai pomeneşte de un sistem automat de parcare cu bariere. El va avea sistem de deblocare mecanică cu cheie, terminale de intrare-ieşire, case automate şi casă asistată cu operator şi panouri de afişare a informaţiilor. În total, ar fi vorba de aproximativ 700 de locuri de parcare, cu cele existente şi cele nou-amenajate.

Sistem de supraveghere video în incinta SJU

În ceea ce priveşte spaţiile verzi existente, ele vor fi reamenajate. La fel şi aleile, atât cele pietonale, cât şi cele carosabile.

„Părculeţul din spatele spitalului, cu o suprafaţă de 13.000 mp, va avea alei şi mobilier urban (băncuţe, coşuri de gunoi, foişoare) pentru relaxarea pacienţilor şi aparţinătorilor“, se specifică în tema de proiectare.

Tot aici se vorbeşte de un sistem de iluminat al parcărilor şi aleilor, pe bază de lămpi de tip led, cu funcţionare automată zi/noapte. Plus de montarea unui sistem de balizaj pentru funcţionarea în siguranţă a elicopterelor. Sistemul de iluminat al curţii şi clădirii spitalului va trebui să fie compatibil cu iluminatul funcţional al heliportului.

parculet spate spital
Părculeţul din spatele Spitalului Judeţean Craiova

În fine, incinta SJU Craiova va fi şi supravegheată video. Camerele video vor avea un sistem de stocare a imaginilor cu posibilitatea înregistrării datelor pentru minim 72 de ore. Transmisia datelor se va face wireless.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS