23.4 C
Craiova
marți, 26 septembrie, 2023
Știri de ultima orăLocalDoljTramvaiele pentru Craiova, scoase din nou la licitaţie

Tramvaiele pentru Craiova, scoase din nou la licitaţie

Tramvaiele pentru Craiova au fost scoase din nou la licitaţie, ofertele urmând să fie primite până la începutul lunii decembrie.

Procedura este derulată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), cu fonduri europene. După eşecul de la prima licitaţie, MDRAP a schimbat unele date din contractul draft iniţial.

Cele 17 tramvaie cu lungimea de circa 25 m, destinate transportului public de călători din Craiova, au fost scoase din nou la licitaţie de Ministerul Dezvoltării Regionale.

Procedura a fost reluată zilele trecute, după ce a fost anulată în luna iunie, din lipsă de oferte. La licitaţia lansată de MDRAP pe 18 ianuarie 2019 nu s-a prezentat nimeni, iar ministerul a schimbat puţin tactica.

Tramvaiele pentru Craiova, la a doua strigare

Procedura de achiziţie a 17 tramvaie cu lungimea de circa 25 m, destinate transportului public din Craiova, a fost lansată la aceeaşi valoare de contract: 170.000.000 lei, fără TVA. Criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate – preţ“, unde componenta financiară reprezintă 80% din valoarea ofertei.

Restul criteriilor de care se va ţine cont în alegerea ofertei câştigătoare se referă la numărul suplimentar de călători transportați în picioare şi pe scaune, la perioada de garanție extinsă şi la consumul de energie electrică pentru tracțiune.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 3 decembrie.

Când vor sosi primele tramvaie noi în Craiova

Când vor sosi primele tramvaie noi în Craiova? Dacă licitaţia va fi adjudecată în prima parte a anului viitor, nu mai devreme de sfârşitul anului 2021 – începutul anului 2022.

Asta reiese chiar din actualul model de contract draft, postat în sistemul electronic de achiziţii publice. Potrivit acestuia, furnizorul se obligă să livreze 17 tramvaie electrice în termen de maximum 22 de luni de la data transmiterii ordinului de începere.

„Livrarea primului tramvai se va efectua până în luna 17 de derulare a contractului, iar restul tramvaielor se vor livra până în luna 22, cu încadrarea în 24 luni – perioada contractului, cu o frecvenţă de maxim 3 tramvaie/lună“, se specifică în contract.

Află mâine, din Gazeta de Sud, toate datele privind garanţia noilor tramvaie şi ce se va întâmpla în cazul unor defecţiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS