11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCoşurile de gunoi din Parcul „Romanescu“, mâncate de rugină

Coşurile de gunoi din Parcul „Romanescu“, mâncate de rugină

Mai multe coşuri de gunoi din Parcul „Nicolae Romanescu“ nu mai au fund şi sunt mâncate de rugină, iar altele nu au nici scrumiere pentru stins sau aruncat ţigara. Sunt ori un coş fără sac, ori un loc pentru stins ţigara, şi foarte puţine în care să fie şi una, şi alta. Acestea sunt foarte murdare şi unele sunt mănâncate de rugină complet. Coşurile de gunoi care sunt prevăzute cu scrumieră pentru ţigări sunt pline de mucuri. Oamenii care vin în parc şi se aşază lângă lac sau merg la Teatrul de Vară se plâng că gunoiul pe care îl pun în coş cade, de fapt, pe jos.

Rela Filip, directoarea RAADPFL Craiova, a declarat pentru Gazeta de Sud că are de gând să facă apel către Primăria Municipiului Craiova legat de această problemă. „Vom face adresă către Direcţia de fonduri europene din cadrul Primăriei Municipiului Craiova pentru a chema constructorul la discuţii“, a declarat Filip.
La unele coșuri, piciorul de susţinere, care este băgat în ciment, se clatină și stă să cadă.

În urmă cu câţiva ani, Parcul „Nicolae Romanescu“ intra în reabilitare totală, Primăria Municipiului Craiova cheltuind peste 40 de milioane de lei, mare parte din fonduri europene.
Parcul „Nicolae Romanescu“ se întinde pe 90 de hectare și este considerat „adevărata podoabă a Craiovei“, fiind clasificat între cele mai reprezentative parcuri naturale ale Europei, alături de Versailles (Franţa), Pincio (Italia), precum şi de parcul englezesc din München (Germania), după cum este afişat pe o inscripţie de piatră aflată chiar la intrarea în parc.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS