10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCJ Dolj insistă cu amenajarea de două milioane de euro a parcării SJU Craiova

CJ Dolj insistă cu amenajarea de două milioane de euro a parcării SJU Craiova

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a reluat licitaţia de două milioane de euro privind amenajarea incintei Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova.

Anunţul de participare a reapărut în sistemul electronic săptămâna trecută. Asta după ce la licitaţia publicată în data de 2 iulie nu s-a prezentat nimeni până la data limită de 31 iulie. Procedura a fost anulată în mod automat. CJ Dolj insistă însă cu contractul destul de generos de amenajare a curţii interioare a spitalului.

„E o situaţie anacronică să ai banii, să vrei să-i dai şi să nu ai cui. Fie licitaţia este subevaluată, fie constructorii au prea multe lucrări, nu ştiu ce să cred“, spunea preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, după anularea primei licitaţii.

Valoarea totală estimată a investiţiei a rămas însă aceeaşi – 9.729.307,70 lei fără TVA. Chiar mai mult de două milioane de euro. Şi criteriul de atribuire a contractului a rămas neschimbat – preţul cel mai scăzut. Ofertele sunt aşteptate până la data de 26 august.

CJ Dolj dă banii. Ce trebuie să facă constructorul

Ce trebuie să facă firma de construcţii de aceşti bani? Să refacă parcările existente şi să amenajeze noi locuri de parcare pe bază de barieră (700, în total). Să refacă aleile carosabile şi pietonale, să monteze în curtea spitalului un sistem de supraveghere video şi un sistem de iluminat. Plus un sistem de balizaj pentru elicopterul SMURD.

Părculeţul din spatele Spitalului Judeţean Craiova
Părculeţul din spatele Spitalului Judeţean Craiova

Constructorul mai trebuie să amenajeze spaţiile verzi din spatele unităţii medicale şi să amplaseze elemente de mobilier urban (băncuţe, coşuri de gunoi). Gardul dinspre strada Tabaci trebuie şi el refăcut.

Contractul propus de CJ Dolj are ca termen de finalizare 12 luni de la data semnării lui. Din acestea, patru luni sunt pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS