23.8 C
Craiova
joi, 2 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Sorina, fetița adoptată de un cuplu din SUA, a părăsit România

Sorina, fetița adoptată de un cuplu din SUA, a părăsit România

Sorina Săcărin, fetiţa de 8 ani care a fost înfiată de un cuplu de români din Statele Unite, a părăsit țara împreună cu părinții adoptivi. Plecarea a avut loc pe la aeroportul Otopeni, duminică dimineață, potrivit Digi24.
Paşaportul Sorinei, fetiţa din Mehedinţi, a fost ridicat vineri de mama adoptivă, Ramona Săcărin, de la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dolj.
Prefectul Narcis Purcărescu a arătat că paşaportul a fost emis la Craiova, pentru că aici a fost ultimul domiciliu al familiei adoptive.
Joi, magistraţii Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de a interzice ieșirea din țarp a Sorinei.

Cazul a iscat controverse

La începutul săptămînii, procurorul general interimar, Bogdan Licu, declarat că paşaportul fetiţei din Baia de Aramă a fost oprit de către un procuror al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie pentru că existau indicii că documentul ar fi fost obţinut „prin metode nu tocmai legale”.
Fetița a fost ridicată cu mascații de la familia fostei asistente maternale care a îngrijit-o în ultima perioadă.
Direcția pentru Protecția Copilului a explicat că familia respectivă și-a pierdut atestatul care îi permitea să aibă grijă de Sorina.
De asemenea, asistenta maternală ar fi refuzat în mai multe rînduri, în scris, să o adopte pe fetiță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Restricții rutiere pe DN7

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a anunţat...

ȘTIRI GdS

Bărbat, arestat pentru că își ținea fiul vitreg legat...

Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat în faţa...

Restricții rutiere pe DN7

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a anunţat că astăzi sunt impuse mai multe restricţii de circulaţie pe DN 7.Restricții de circulație în...

Veniturile globale din turism ar urma să scadă cu...

Veniturile globale din turism ar urma să scadă cu până la 3.300 de miliarde de dolari din cauza restricţiilor impuse pentru a...

Coronavirus: Peste 50.000 de noi contaminări în 24 de...

Cel puţin 52.898 de noi infecţii cu coronavirus au fost înregistrate în Statele Unite în 24 de ore, un nivel record de...

Şapte ani de închisoare pentru împuşcarea unui craiovean

Şapte ani de închisoare pentru împuşcarea unui craiovean.

Dr. Simona Ianoși: Soarele excesiv din primii ani de...

Soarele arzător al verii începe să îşi facă din ce în ce mai simţită prezenţa. Temperaturile din ultimele zile au depăşit 30...