Acasă Actualitate Sorina, fetiţa înfiată de o familie de români din SUA, a primit...

Sorina, fetiţa înfiată de o familie de români din SUA, a primit paşaportul

-

Sorina, fetiţa din judeţul Mehedinţi adoptată de o familie de români stabilită în Statele Unite, poate părăsi ţara. Mama adoptivă a ridicat, vineri, pașaportul micuței de la Serviciul de Pașapoarte, unde a fost restituit după ce fusese reținut de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Ramona Săcărin a precizat că deocamdată familia nu și-a făcut planuri pentru că nu știa când va intra în posesia documentului care le permite plecarea din țară.

Procurorul general, Bogdan Licu, va contesta luni decizia prin care magistrații au încuviințat plecarea micuței din țară.

Magistraţii Judecătoriei Slatina au respins, joi, solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina.

Pe de altă parte, aceeaşi instanţă a respins şi cererea soţilor Săcărin privind obligarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie de a restitui exemplarul original al paşaportului Sorinei. Soluţia pronunţată joi de Judecătoria Slatina este executorie, însă poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile de la comunicare.

ȘTIRI VIDEO GdS