14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLansare de carte la Biblioteca Judeţeană „Alexandru și Aristia Aman”

Lansare de carte la Biblioteca Judeţeană „Alexandru și Aristia Aman”

Biblioteca Judeţeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, mâine, 18 iulie 2019, lansarea volumului „În ordinea iubirii”, scrisă de Dumitru Sârghie-Mitif. Lansarea are loc în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, începând cu ora 17:00.

Mai multe momente artistice

Pe lângă acest eveniment, organizatorii au pregatit mai multe momente artistice. Este vorba despre recitalurile actorului Cristian Alexandrescu, de la Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea. De asemenea, vor oferi un moment artistic şi rapsozii populari Ion Crețeanu și Cornel Popescu. De asemenea, Camelia Radulian, Eleanor Mircea și Augustin Jianu, vor fi şi ei prezenti la acest eveniment.

„Nou trubadur, Dumitru Sârghie ilustrează liric aspecte ale iubirii dintre cele mai diverse, de la pasiunea fulminantă, la admirația pentru suavitatea feminității, de la elogierea florală (botticelliană) a sexului frumos, la convertirea patosului în evlavie, de la idilă, la tentația sexualității, de la extaz, la chin, la disperare, ori, dimpotrivă, la umor. Disponibilitățile scriitorului sunt nesecate, acesta vădind apetență inepuizabilă pentru pasiune, tandrețe, (auto)ironie, bertbantlâc, luciditate, muzicalitate, sprinteneală, seducție, vitalitate,ingeniozitate, baladism, galanterie, expresivitate, savoare, pitoresc, nestatornicie, fidelitate, vervă, simplitate, risipă, bucurie… Șirul ar putea continua îndelung, demonstrând vastitatea stărilor iubirilor sale. Dar, iubirea iubirilor, aceea care îl fascinează irefragrabil și pe care nu a înșelat-o niciodată, care stă deasupra zburdălniciilor situaționale, trecătoare ale vieții, făcând parte din destin, este, cu siguranță, în acest caz, cea pentru însăși poezie: „Eu, cel de vers atins, Dumitru Sârghie, rezist, în echilibru, fără pârghie”, Paul Aretzu.

Autor: Valentina Grădinaru


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS