10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGrădiniţa „Floare Albastră“, reabilitată cu fonduri europene

Grădiniţa „Floare Albastră“, reabilitată cu fonduri europene

Grădiniţa „Floare Albastră“ din Craiova va fi reabilitată printr-un proiect finanţat din fonduri europene. Contractul de finanţare a fost semnat, vineri, 27 iunie, la sediul primăriei, de edilul Mihail Genoiu şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia, Marilena Bogheanu. Proiectul, finanţat prin Programului Operational Regional 2014-2020, se referă la creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice din Craiova care aparţin sectorului Educație.

Acesta vizează grădiniţa cu program prelungit „Floare Albastră” şi Creșa nr. 3. De fapt, este vorba de clădirea cu parter şi etaj de pe strada Tineretului, nr. 28, construită în anul 1974. Valoarea totală a proiectului este de 4.244.018,78 lei. Din această sumă, finanţarea nerambursabilă este de 3.787.924,41 lei, adică peste 815.000 de euro.

Ce lucrări se vor executa?

Directorului ADR Oltenia, Marilena Bogheanu, a pomenit la capitolul lucrări de anveloparea clădirii – montarea de tâmplărie cu performanţă energetică sporită, refacerea instalaţiilor de distribuţie a agentului termic, înlocuirea intalaţiilor sanitare şi a celor de ventilaţie şi de climatizare.
„Totodată, se vor înlocui corpurile de iluminat şi se vor monta 25 de panouri fotovoltaice, care vor asigura energia electrică din surse regenerabile. Propunerea de finalizarea a lucrărilor este 31 mai 2021“, a mai spus Marilena Bogheanu.

Câte contracte de finanţare a mai semnat Primăria Craiova

De această investiţie vor beneficia, în principal, cei aproximativ 240 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, care frecventează cursurile grădiniţei. De asemenea, cele 19 cadre didactice angajate şi 15 persoane care reprezintă personalul auxiliar şi nedidactic al grădiniţei. Din categoria beneficiarilor fac parte şi cei aproximativ 50 de copii înscrişi în cadrul creşei, plus nouă persoane reprezentând personalul auxiliar.

Contractul semnat vineri se adaugă celor similare semnate, lunile trecute, pentru reabilitarea altor două grădiniţe din Craiova, cu creşele aferente. Este vorba despre „Elena Farago“ şi „Piticot“. Proiectele de reabilitare a altor patru grădiniţe ar fi în evaluare şi se află în perioada de contractare, după cum a menţionat primarul Genoiu.


Potrivit ADR S-V Oltenia, pe regiunea Oltenia au fost semnate, în total, pe acest exerciţiu financiar, 482 de contracte. Acestea au o valoare nerambursabilă de peste 737 de milioane de euro. În Dolj, au fost semnate 152 de contracte, cu o valoare de peste 180 de milioane de euro. Cu Primăria Craiova au fost semnate până acum 11 contracte de finanţare, în valoare de 24 de milioane de euro.

Alte şase contracte ar fi în faza de contractare şi precontractare. Valoarea lor se ridică la 9 milioane de euro. Tot potrivit datelor oferite de ADR Oltenia, cu primăriile din Dolj ar există 22 de proiecte care urmează să fie contractate. Acestea au o valoare totală de peste 55 de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS